Aardbeien roomkaastoetje lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Zoek je nog een lekker lactosevrij toetje voor jezelf of vrienden? Probeer dit roomkaastoetje met aardbeien eens. Je proeft de heerlijke smaak van aardbeien met roomkaas en slagroom gemengd. Wil je het leuk serveren? Doe het net zoals ik, pak 4 wijnglazen en schep hier alles in. En serveer met de gewassen aardbeien en laat het kroontje eraan zitten. Het oog wilt ook wat hè. Je kunt natuurlijk ook andere koekjes gebruiken zoals oreo of digestives (deze kunnen sporen van melk bevatten).
*Fructosearm: Vervang de koekjes (bestel op fructoosje.nl) en vervang de poedersuiker door druivensuiker (dextrose Zonnatura) en kijk voor jezelf of je de aardbeien verdragen kan.

Voorbereidingstijd20 minutenKook tijd1 uurTotale tijd1 uur 20 minuten

 8 bastognekoekjes
 125 ml slagroom MinusL/Alpro
 half zakje klop-fix
 125 g poedersuiker
 200 g roomkaas MInusL/ Arla lactofree/ Violife
 250 g aardbeien + 4 voor garnering
 scheutje vanille aroma Dr Oetker

1

Verkruimel de koekjes met de keukenmachine (of doe de koekjes in een plastic zakje met een knoop erin en rol er met een deegroller overheen) en maak er kruimels van.

2

Doe de aardbeien in een blender of pureer ze met de staafmixer.

3

Doe de roomkaas bij de aardbeienpuree. Mix dit goed door elkaar met een spatel of met staafmixer/blender als het niet lukt.

4

Klop de slagroom stijf met het halve zakje klopfix en voeg de poedersuiker toe.

5

Voeg nu de slagroom toe aan het aardbeien mengsel. En spatel dit rustig door elkaar heen zodat er een egaal mengsel ontstaat. En voeg nog een scheutje vanille aroma toe en roer nog even door.

6

Verdeel de koekkruim over 4 glazen op de bodem en verdeel hier bovenop de mousse. En strooi er nog een klein beetje koekkruim overheen en leg er een aardbei op.

7

Bedek de glaasjes met wat folie. Zet ze voor minimaal een uurtje in de koelkast. Het toetje wordt niet heel stijf, maar dat is juist zo lekker.

Ingredienten

 8 bastognekoekjes
 125 ml slagroom MinusL/Alpro
 half zakje klop-fix
 125 g poedersuiker
 200 g roomkaas MInusL/ Arla lactofree/ Violife
 250 g aardbeien + 4 voor garnering
 scheutje vanille aroma Dr Oetker

Stappen

1

Verkruimel de koekjes met de keukenmachine (of doe de koekjes in een plastic zakje met een knoop erin en rol er met een deegroller overheen) en maak er kruimels van.

2

Doe de aardbeien in een blender of pureer ze met de staafmixer.

3

Doe de roomkaas bij de aardbeienpuree. Mix dit goed door elkaar met een spatel of met staafmixer/blender als het niet lukt.

4

Klop de slagroom stijf met het halve zakje klopfix en voeg de poedersuiker toe.

5

Voeg nu de slagroom toe aan het aardbeien mengsel. En spatel dit rustig door elkaar heen zodat er een egaal mengsel ontstaat. En voeg nog een scheutje vanille aroma toe en roer nog even door.

6

Verdeel de koekkruim over 4 glazen op de bodem en verdeel hier bovenop de mousse. En strooi er nog een klein beetje koekkruim overheen en leg er een aardbei op.

7

Bedek de glaasjes met wat folie. Zet ze voor minimaal een uurtje in de koelkast. Het toetje wordt niet heel stijf, maar dat is juist zo lekker.

Aardbeien roomkaastoetje lactosevrij