Lactosevrij eetdagboek week 27

Maandag 01-07-19:
Onze eerste dag op vakantie, we zijn thuis ’s morgens weggereden op weg naar Bergen. Daar hebben we even geshopt en geluncht, ik bestelde een tosti met kaas en tonijn (lactosevrij). Daarna zijn we naar Schoorl gereden en even een borrel gedronken op het terras.

We hebben voor een week een huisje, een super de luxe huisje wel te verstaan van Dutchen “Mooi Schoorl”. Echt een aanrader, we hadden er ook nog een jacuzzi bij. Wat genieten zeg. We kwamen ’s middags aan, dus ben ik even naar de Jumbo gefietst en heb ik makkelijk eten gehaald. Even in de pan en aanvallen maar! Dit gaan wij thuis ook vaker eten, we vonden het erg lekker en makkelijk hihi.

Dinsdag 02-07-19:
Na het tweede slaapje van onze zoon zijn we even bij Zee wezen lunchen. Ik bestelde een tomatensoepje zonder room. En we hebben lekker lang gewandeld. En natuurlijk in de Jacuzzi gezeten hihi.

Ik maakte heerlijke lactosevrije lasagne (kan sporen van melk bevatten) van Knorr maaltijd mix natuurlijk lekker uit een zakje. Bij deze hoef je geen melk toe te voegen alleen maar water dus dat was makkelijk.

Woensdag 03-07-19:
Vandaag zijn mijn schoonouders een dagje op visite. We zijn weer heerlijk bij de Zee wezen lunchen, nu in Bergen aan Zee. Ik bestelde frietjes.

Ze hadden onze draagzak meegenomen want die hadden we vergeten. Zo konden we heerlijk langs de zee wandelen. En ’s avonds bestelden we chinees. Altijd lekker.

Donderdag 04-07-19:
We hebben ’s middags geluncht, ik bestelde taco’s met guacemole. En we hebben door de duinen gelopen.

En ’s avonds maakte ik de chinees van de vorige dag nog warm. Ik maakte er een beetje satésaus van Inproba warm in de magnetron. We bakte er een eitje bij, en serveerde er kroepoek bij. En daar hoort natuurlijk ook een lekker wijntje bij helemaal op vakantie, vind je ook niet?

Vrijdag 05-07-19:
Vandaag kwamen mijn zwager en schoonzus met de kids. We zijn eerst weer wezen lunchen. Ik bestelde weer heerlijke taco’s met guacemole bij hetzelfde tentje als gister. En daarna zijn we naar een klein dierenparkje gereden “Blanckendaell park in Tuitjenhorn”. Super leuk voor de kleintjes. We hebben genoten. Daarna zijn we ’s avonds een frietje wezen eten in Schoorl zelf en zijn we met z’n allen nog even de jacuzzi in gedoken. Foto ben ik vergeten, maar ik bestelde een frietje en frikandel.

Zaterdag 06-07-19:
Rond twaalven kwamen mijn broertje en schoonzus langs. We hebben wederom weer heerlijk even in de jacuzzi gezeten en we zijn even wezen lunchen in Schoorl. Het regende een beetje dus hebben we daar ook maar gelijk geborreld. Ik had een heerlijk broodje carpaccio met pesto gegeten. Toen het droog werd hebben we een stukje door de duinen gelopen.

’s Avonds hebben we bij de pizzaria eten besteld. Ik bestelde lasagne, en nam een lactase pilletje in van het Kruidvat merk. Oelala, wat was deze ook lekker zeg! Daarna zijn mijn en ik even richting huis gereden, we hadden een feestje van een oom en tante. En mijn broertje en schoonzus paste op.

Zondag 07-07-19:
’s Morgens ben ik met mijn broertje en schoonzus even naar een rommelmarkt gelopen. Waar ik wat speelgoedjes voor onze hond en papegaai heb gekocht. Daarna hebben we een heerlijk lactosevrij ijsje gegeten (sorbetijs citroen). En zijn we naar Egmond aan zee gegaan. En wat was het gezellig druk daar. Weer lekker even langs de zee gewandeld. En daarna hebben op het terras geborreld en wat borrelhapjes besteld.

Mijn broertje en schoonzus zijn dol op Loetje en wij hadden in Bergen een hele grote Loetje zien zitten. Dus daar moesten we naartoe. Ik had wederom mijn lactase weer in genomen. En wat hebben wij zitten genieten van een heerlijke haasbiefstuk zeg. Jeetje, wat genieten! Echte aanrader, en daarna bestelde ik nog een dame blanche (toen heb ik nog een lactase pilletje in genomen). Goede afsluiter van de vakantie. Morgen rijden we nog even langs Alkmaar en dan gaan we weer naar huis, ook wel weer lekker hoor.