Noedels met garnalen in ketjapsaus lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.

Mijn tante had een lekker recept voor me. Ik hou van nieuwe recepten dus ik was benieuwd. Ze zei het is een recept met noedels. Alright, noedels dat eten wij nooit. Ik ben benieuwd! Wij hup naar de supermarkt en jawel hoor ik had tarwe noedels gevonden, je kunt ook eiernoedels gebruiken. Alleen wat denk je? Alles stond er in het chinees op. Help dacht ik! Dus ik heb ze maar op gevoel een paar minuten gekookt (natuurlijk even google geraadpleegd) en het smaakte goed gelukkig.

Ik heb het recept iets aangepast, ik gebruikte geen grote diepvries garnalen maar kleine Hollandse garnalen. Ik heb ook niet zoveel garnalen gebruikt, dat kun je zelf natuurlijk naar je eigen smaak aanpassen. En ik gebruikte snijboontjes, deze had ik in huis in plaats van peultjes. Die kwamen vers van het land van mijn oom en tante. Verser kan niet. En we vonden het heel erg lekker zo.

*Fructosearm: Vervang de ketjap manis door sojasaus, en voeg eventueel wat druivensuiker of rijst/speltstroop toe. Als je ook geen tarwe kan verdragen, gebruik dan Thaise rijstnoedels van Fairtrade verkrijgbaar bij AH.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd25 minuten

 250 g noedels
 4 eetl sesamzaad
 150 g Hollandse gekookte en gepelde garnalen
 400 g snijbonen
 125 ml ketjap manis
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie

1

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan en houd deze even apart.

3

Als je hele snijbonen hebt gekocht kun je deze heel makkelijk in de keukenmachine fijn maken. Je kunt ook een kant en klare zak fijngesneden snijbonen kopen.

4

Doe een scheutje olie in diezelfde koekenpan en roerbak hier de snijbonen en de garnalen in. Op hoog vuur ongeveer 2 minuten.

5

Voeg de ketjap toe en bak nog 2 minuten mee.

6

Serveer de noedels met daar overheen de ketjapsaus en bestrooi flink met het sesamzaad.

noedels

7

Eetsmakelijk!!

Ingredienten

 250 g noedels
 4 eetl sesamzaad
 150 g Hollandse gekookte en gepelde garnalen
 400 g snijbonen
 125 ml ketjap manis
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie

Stappen

1

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan en houd deze even apart.

3

Als je hele snijbonen hebt gekocht kun je deze heel makkelijk in de keukenmachine fijn maken. Je kunt ook een kant en klare zak fijngesneden snijbonen kopen.

4

Doe een scheutje olie in diezelfde koekenpan en roerbak hier de snijbonen en de garnalen in. Op hoog vuur ongeveer 2 minuten.

5

Voeg de ketjap toe en bak nog 2 minuten mee.

6

Serveer de noedels met daar overheen de ketjapsaus en bestrooi flink met het sesamzaad.

noedels

7

Eetsmakelijk!!

Noedels met garnalen in ketjapsaus lactosevrij