Joanne doet haar verhaal DEEL 1

Wie ben jij?
Ik ben Joanne Goud.

Waar woon je?
Een dorp in Zeeland.

Welke producten kun je niet verdragen?
Poeh, waar zal ik beginnen.. Het is een hele lijst.
Avocado, sinaasappel, appel, banaan, druiven, kiwi, peer, cashewnoten, zonnebloempitten,
pecannoten, chilipoeder, dille, tarwekiemolie, a-d druppels, levertraan, fritessaus, aardappel, kool
wit, zuurkool, bloemkool, boerenkool, peulen en zuivel.

Hoelang weet je al dat je dit hebt?
Sinds Juni dit jaar.

Welke klachten had je?
Ik had al jaren last van veel gewrichtsklachten en extreme moeheid (soms moest ik wel eens meteen na het eten met kramp naar de wc, maar dat was ik wel gewend).

Sinds ik in Januari buikgriep had gehad en 5 kg kwijt raakte kon ik ineens heel weinig eten verdragen. Ik kreeg steeds een raar gevoel in mijn hoofd. Alsof er allemaal watten in zaten, buikpijn, diarree/ obstipatie, opgeblazen buik en winderigheid, en ’s nachts werd ik wakker van de misselijkheid. Niet zo leuk om dat allemaal even te melden haha, maar ja als ik toch bezig ben kan ik het net zo goed allemaal noemen, en er zijn vast mensen die dit lezen en het herkennen.

Ook had ik al jaren last van eczeem op mijn handen en acne in mijn gezicht maar dat werd ook veel erger.

Wat deed je tegen de klachten?
In het begin nam ik een paracetamol omdat ik dacht dat het misschien zou helpen maar dat werkte niet. Tegen de buikpijn warmde ik ’s avonds wel eens een pittenzak op.


‘BIJ DE HUISARTS KREEG IK EEN GROTE DOOS LAXERENDE ZAKJES MEE’.

Hoe is het vastgesteld?
Eerst ben ik naar de huisarts gegaan, hij dacht aan een verstopping dus kreeg ik meteen maar een grote doos laxerende zakjes mee. Mijn buikpijn ging niet over dus moest ik bloedprikken. Daar kwam niets uit en toen ik vroeg of ik misschien getest kon worden of ik ergens niet tegen kon
vond hij dat niet nodig. Het zou wel een keer over gaan. Ik liep er al maanden mee voordat ik naar de huisarts ging dus ik vroeg me af hoelang het dan nog zou gaan duren.

Bij mijn 2 jarig zoontje is het precies zo gegaan bij de huisarts, ik ben toen af gegaan op mijn moedergevoel en had een afspraak gemaakt bij een mesoloog. Daar kwam uit dat hij geen lactose kon verdragen en alles viel toen op zijn plaats. Ik dacht dan ga ik daar ook een afspraak maken, zij
was met zwangerschapsverlof en zo kwam ik bij iemand die een bioresonantie test doet.

(De Vegatest methode werkt via het vegetatieve zenuwstelsel. Via een handelektrode wordt een impuls gegeven aan het lichaam. Het lichaam wordt in contact gebracht met een stof. Deze stof kan meetbaar worden gemaakt om te kijken hoe het lichaam op deze stof reageert.) 


‘OOOOOO DAAROM HAD IK MAANDAGAVOND ZOVEEL BUIKPIJN’.

Het klinkt heel apart en wonderlijk, dat vind ik nog steeds als ik lees op welke manier ze kunnen testen, maar het klopt gewoon. Alles viel op zijn plaats toen ze heel de lijst opnoemde waar mijn lichaam niet goed op reageerde. Ik had bijvoorbeeld die week zalm op met verse dille uit onze
groentetuin, en ik had me daar toch een buikpijn van die avond. Dus toen er uit die test kwam dat ik geen dille kon verdragen zei ik meteen tegen die vrouw: ‘Oooo daarom had ik maandagavond zoveel buikpijn’, alles viel gewoon op zijn plaats.

Er kwamen niet alleen producten uit die ik niet meer kon verdragen maar ook de ziekte van Lyme. Toen ik dat hoorde was het even slikken, maar ik dacht al een lange tijd dat ik fibromyalgie had en er niets aan te doen was aan mijn extreme moeheid en gewrichtsklachten en nu kreeg ik ineens weer
hoop.

Zo kreeg je ineens veel duidelijkheid over al je klachten, ging je alleen met die lijst terug naar huis of kreeg je ook nog tips?
Ik kreeg de lijst met producten mee die ik niet verdragen kon en advies om het een poos allemaal niet meer te eten. Ook kreeg ik probiotica mee voor mijn buik en korrels voor de lyme. Ik moest 6 weken later terugkomen om te kijken hoe mijn lichaam op alles reageerde..

Een consult en dan ook nog eens die korrels erbij is een duur grapje, en ik was best bang dat het niet zou helpen, maar het gaf mij toch weer hoop voor de toekomst. Hoe fijn zou het zijn! Van al mijn gewrichtspijn af, niet meer moe zijn en niet meer elke dag buikpijn en alle andere klachten hebben.

Hoe het nu met Joanne gaat lees je binnenkort in deel 2 van Joanne’s verhaal…