Paëllarijst met kippendijfilet lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 4 personen.

Ik moet eerlijk bekennen ik had nog nooit paëlla gegeten. Dus ik was erg benieuwd. Er stond een recept op de achterkant van de verpakking met chorizo, maar daar zijn wij niet zo dol op. Dus besloot ik er zelf een eigen draai aan te geven. En dat is goed gelukt, want dit komt hier zeker vaker op tafel. Erg lekker was het.

Het traditionele recept met vis wil ik ook heel erg graag nog eens proberen. Dus hou de site in de gaten. Ik gebruikte nu kippendijen, dat is net wat vetter dan gewone kipfilets. De sperziebonen had ik niet gekookt van te voren, maar in het recept heb ik dat wel gezet, want de boontjes waren nog een beetje taai bij ons. Het is natuurlijk lekkerder als ze een beetje zacht zijn.

*Fructosearm: Dit recept is niet fructosevrij. De paëllarijst bevat paprika en ui. Voor de rest is alles fructosearm (gebruik het groen van de lente-ui). Ik kon het zelf verdragen.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 1 zakje Pronto Paëlla Lassi (300 gram)
 naar smaak zout
 300 -350 ml water
 1 wortel
 2 steeltjes lente-ui (of een kleine ui)
 100 g sperziebonen
 400 g kippendijfilet
 flinke snuf paprikapoeder
 snufje zout
 snufje peper
 scheutje olie
 eventueel Jakarta kroepoek Conimex (of gewone)

1

Kook je sperziebonen even 8 minuten van te voren in een kookpan met water.

2

Snijd de kipdijfilets in blokjes en kruid ze met paprikapoeder en wat zout en peper.

3

Doe een scheutje olie in de koekenpan en bak de kipblokjes in 2-3 minuten rondom lichtbruin.

4

Snij de wortel en de lente-ui fijn.

5

En bak de sperziebonen, wortel en lente-ui een paar minuten mee met de kip.

6

Schep de paellarijst erdoor. Schenk er 300-350 ml water bij en voeg zout naar smaak toe. Breng de rijst al roerend aan de kook. Laat de paella 5 minuten zachtjes koken, roer af en toe voorzichtig.

7

Neem de pan van het vuur en laat de paellarijst nog 1 minuut staan.

8

Serveer er wat Jakarta (conimex) of andere kroepoek bij. En aanvallen maar!!

Ingredienten

 1 zakje Pronto Paëlla Lassi (300 gram)
 naar smaak zout
 300 -350 ml water
 1 wortel
 2 steeltjes lente-ui (of een kleine ui)
 100 g sperziebonen
 400 g kippendijfilet
 flinke snuf paprikapoeder
 snufje zout
 snufje peper
 scheutje olie
 eventueel Jakarta kroepoek Conimex (of gewone)

Stappen

1

Kook je sperziebonen even 8 minuten van te voren in een kookpan met water.

2

Snijd de kipdijfilets in blokjes en kruid ze met paprikapoeder en wat zout en peper.

3

Doe een scheutje olie in de koekenpan en bak de kipblokjes in 2-3 minuten rondom lichtbruin.

4

Snij de wortel en de lente-ui fijn.

5

En bak de sperziebonen, wortel en lente-ui een paar minuten mee met de kip.

6

Schep de paellarijst erdoor. Schenk er 300-350 ml water bij en voeg zout naar smaak toe. Breng de rijst al roerend aan de kook. Laat de paella 5 minuten zachtjes koken, roer af en toe voorzichtig.

7

Neem de pan van het vuur en laat de paellarijst nog 1 minuut staan.

8

Serveer er wat Jakarta (conimex) of andere kroepoek bij. En aanvallen maar!!

Paëllarijst met kippendijfilet lactosevrij