Andijviesoep lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 6 personen.

Ja je leest het goed lactosevrije andijviesoep. Je zult denken hoe kom je daar nou weer bij? Nou dat zal ik je vertellen, ik kreeg een aantal maanden geleden wat groente van mijn oom en tante. Er zat ook een krop krulsla bij maar ik dacht dat dat andijvie was. Dus ik maakte er een heerlijk soepje van met spekjes. Bleek het dus helemaal geen andijvie te zijn dus werd het een slasoepje haha. Ook lekker.

Maar nu kreeg ik wel echt een krop andijvie, en we hadden laatst al rauwe andijviestamppot op. Dus besloot een tweede poging te wagen. En met succes. Ik heb de rest wat over was ingevroren dus daar kunnen we nog lekker een paar keer van smullen.

Fructosearm: Let op de hoeveelheid bouillonblokjes en gebruik het groen van de lente-ui.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 600 g andijvie
 2 steeltjes lente-ui of 1 kleine ui
 150 g aardappels
 1 l water
 2 bouillonblokjes tuinkruiden Maggi
 150 g spekjes
 olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie
 scheutje havercuisine Oatly (of soya cuisine Alpro, almond cuisine Dream of MinusL)

1

Doe de olie in een kookpan en laat warm worden. Snij de lente-ui fijn, of gebruik een kleine normale ui. En fruit deze een paar minuten in de kookpan.

2

Schil de aardappels en snij in blokjes. En bak even mee met de lente-ui.

3

Was ondertussen de andijvie, en snij in reepjes. Voeg deze ook toe, en laat ook een paar minuten warm worden. De andijvie slinkt iets.

4

Voeg de bouillontabletten en het water toe. En breng alles aan de kook. Kook de andijviesoep ongeveer 10 minuten.

5

Haal de kookpan van het vuur en maak alles fijn met de staafmixer.

6

Bak de spekjes in een droge koekenpan knapperig.

7

Voeg als laatste de spekjes en een scheutje lactosevrije kookroom toe. Eetsmakelijk!

Ingredienten

 600 g andijvie
 2 steeltjes lente-ui of 1 kleine ui
 150 g aardappels
 1 l water
 2 bouillonblokjes tuinkruiden Maggi
 150 g spekjes
 olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie
 scheutje havercuisine Oatly (of soya cuisine Alpro, almond cuisine Dream of MinusL)

Stappen

1

Doe de olie in een kookpan en laat warm worden. Snij de lente-ui fijn, of gebruik een kleine normale ui. En fruit deze een paar minuten in de kookpan.

2

Schil de aardappels en snij in blokjes. En bak even mee met de lente-ui.

3

Was ondertussen de andijvie, en snij in reepjes. Voeg deze ook toe, en laat ook een paar minuten warm worden. De andijvie slinkt iets.

4

Voeg de bouillontabletten en het water toe. En breng alles aan de kook. Kook de andijviesoep ongeveer 10 minuten.

5

Haal de kookpan van het vuur en maak alles fijn met de staafmixer.

6

Bak de spekjes in een droge koekenpan knapperig.

7

Voeg als laatste de spekjes en een scheutje lactosevrije kookroom toe. Eetsmakelijk!

Andijviesoep lactosevrij