Eetdagboek van week 20 lactosevrij

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Ik maakte o.a. pilaf, een heerlijke plaattaart met kebab, rabarbercompote met aardbeien en een heerlijke groentesoep!

Maandag 11-05-20:
Gisteravond maakte ik deze pilaf. Maar dan met courgette i.p.v. ui. Het was lekker maar met ui is het wel lekkerder. Alleen die had ik niet meer in huis, en daar kwam ik gister pas bij het koken achter.


Dinsdag 12-05-20:
Ik schilde aardappels, deze sneed ik in partjes en bakte ik even 10 minuten bruin in olijfolie. Daarna heb ik de deksel op de hapjespan gedaan en ongeveer 15 minuten laten garen. Worteltjes en erwten gekookt. Een lekker worstje en een klodder mayonaise erbij en eten maar!


Woensdag 13-05-20:
Vanmiddag maakte ik alvast bladerdeeg met speltbloem. Zo ontzettend lekker en makkelijk om te maken. Zo kon ik ’s avonds deze verrukkelijke plaattaart met kebab en courgette weer maken. Hij was erg machtig maar wel erg lekker! Ik hoop binnenkort het recept uit te werken.


Donderdag 14-05-20:
Gnocchi met tomatensaus! Deze aten we een paar weken geleden ook, en hij was heel lekker maar ik vond hem nog niet perfect. Dus dat betekend dat ik een beetje gesleuteld heb aan het recept, en nu is hij perfect. Heb jij weleens gnocchi op? Bij ons was dit nu de tweede keer. Ik vind het heel erg lekker.
eetdagboek
eetdagboek
En als toetje maakte ik rabarbercompote met aardbeien. Ik dacht dat het een heel gedoe was, maar ik had het zo gemaakt. En ik at het over de lactosevrije yoghurt als toetje na het eten. Mmm, wat was dat even genieten zeg! Allebei de recepten hoop ik binnenkort uit te werken. Mooie foto’s zijn het geworden hè? Oefening baart kunst zullen we maar zeggen.
eetdagboek


Vrijdag 15-05-20:
Mijn lunch bestond vanmiddag uit deze heerlijke mini courgette pizza’s. Ik gebruikte de kruiden van Green Gypsy. Deze wilde ik er toch nog even bijzetten in mijn eetdagboek. Binnenkort zul je het recept bij Green gypsy tegen komen. En zelf wil ik het recept ook nog maken voor de site. Hou het in de gaten!eetdagboek

We gingen vanavond even bij onze schoonouders eten, ik maakte een lactosevrij groentesoepje. Zo fijn deze kun je altijd maken, ik had nu een groente bouillonblokje gebruikt van Maggi (kan melk bevatten). Ik had de tuinkruiden niet meer in huis. En als groente had ik een halve courgette, 15 cherrytomaatjes, halve paprika groen en een paar steeltjes lente-ui gebruikt.
eetdagboek
En mijn schoonmoeder had heerlijke gekruide kip uit de oven met frietjes en een salade gemaakt. Heerlijk!! Die wil ook nog eens gaan maken.
eetdagboek


Zaterdag 16-05-20:
Laatst liet een trouwe bezoeker weten dat ze deze wraps met kipschnitzel weer gemaakt had, en dat bracht mij ook op het idee om deze weer eens te maken. Jammie, dat was heerlijk zeg, super simpel en het staat zo op tafel. Ik had de taugé nou even meegebakken met de schnitzel en dat viel goed in de smaak. Ik zal dat gelijk even bij het recept zetten. Heerlijk maaltje voor de Zaterdag!
eetdagboek


Zondag 17-05-20:
Mijn man had zo’n zin in kip in ketjapsaus. Dus ik bestelde alle ingrediënten (het meeste had ik nog in huis). En we smulden vanavond van dit heerlijke hoofdgerecht. Het ziet er heerlijk uit nietwaar?