Bleekselderijstamppot lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.
Hou jij ook zo van bleekselderij? Ik vind het een heerlijk smaakje, wij hebben het sinds het voorjaar pas voor het eerst op. Toen hadden we er de bleekselderijsoep van gemaakt. Het was Maandag, en dan eten wij meestal gekookte aardappels. Vervolgens vond ik in de koelkast nog een stronk bleekselderij. En zo kwam ik op het idee om een stamppot te maken. Heerlijk met spekjes. Maar je kunt er ook speklappen bij serveren. Wij hadden er spekjes doorheen gedaan, en we hadden er de tweede dag een heerlijke haaskarbonade bij gegeten. Je kunt er alle kanten mee op.
*Fructosearm: Kijk voor jezelf hoeveel bleekselderij je verdragen kan. Gebruik het groen van de lente-ui. En let op de hoeveelheid kruiden.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd40 minuten

 1 kg aardappels
 snufje zout
 1 bos bleekselderij
 200 g gerookte spekblokjes
 2 steeltjes lente-ui
 flinke scheut lactosevrije kookroom Blue band finesse/ Alpro soya of rice/ Dream Almond of rice/ Oatly haver cuisine
 snufje zout
 snufje peper
 snufje paprikapoeder
 snufje chilipoeder

1

Schil de aardappels. Breng ondertussen een flinke pan met water aan de kook. En kook de aardappels met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar. 

2

Was de bleekselderij en snij er hele fijn boogjes van.

3

En kook de laatste 2 minuten de bleekselderij even mee.

4

Bak ondertussen de spekjes en de lente-ui krokant in koekenpan.

5

Giet de aardappels met de groente af in de gootsteen door middel van een vergiet.

6

Voeg de lactosevrije (kook) room, zout, peper, paprikapoeder toe aan de aardappels en stamp even door met een stamper.

7

Voeg als laatste de spekjes toe. Serveer er voor de echt vleesliefhebbers nog een speklap of haaskarbonade bij.

Ingredienten

 1 kg aardappels
 snufje zout
 1 bos bleekselderij
 200 g gerookte spekblokjes
 2 steeltjes lente-ui
 flinke scheut lactosevrije kookroom Blue band finesse/ Alpro soya of rice/ Dream Almond of rice/ Oatly haver cuisine
 snufje zout
 snufje peper
 snufje paprikapoeder
 snufje chilipoeder

Stappen

1

Schil de aardappels. Breng ondertussen een flinke pan met water aan de kook. En kook de aardappels met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar. 

2

Was de bleekselderij en snij er hele fijn boogjes van.

3

En kook de laatste 2 minuten de bleekselderij even mee.

4

Bak ondertussen de spekjes en de lente-ui krokant in koekenpan.

5

Giet de aardappels met de groente af in de gootsteen door middel van een vergiet.

6

Voeg de lactosevrije (kook) room, zout, peper, paprikapoeder toe aan de aardappels en stamp even door met een stamper.

7

Voeg als laatste de spekjes toe. Serveer er voor de echt vleesliefhebbers nog een speklap of haaskarbonade bij.

Bleekselderijstamppot lactosevrij