Havercake met cranberry’s lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 10 plakken havercake.
Heerlijke gezonde havercake met havermout, Dream oat (havermelk) en cranberry's. Mmm, klinkt heerlijk toch? Deze moet je echt eens proberen, en hij is helemaal niet moeilijk om te maken. Je mengt alles in een kom. Hup even de oven in, en genieten maar!
Fructosearm: Ben je ook gevoelig voor tarwe vervang de bloem dan door speltbloem. Kijk voor jezelf of je de hoeveelheid kruiden verdragen kan. Vervang de honing door rijststroop/speltstroop. Cranberry's gaan bij mij ook goed, test voor jezelf uit.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd1 uurTotale tijd1 uur 10 minuten

 200 g havermout
 200 g bloem
 1 eetl bakpoeder
 350 ml Dream oat (havermelk)
 2 eetl honing
 1 eetl koekkruiden
 halve theel kaneel
 snufje zout
 2 flinke handje cranberry's
 olijfolie/kokosolie/zonnebloemolie of gebruik bakpapier

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 50-60 minuten).

2

Doe alles in een kom (behalve de cranberry's) en roer alles even goed door met een garde.

3

Voeg als laatste de cranberry's toe en roer nog even goed met een spatel.

4

Vet een cakeblik (30 cm) in met bakspray of olie of bedek met een vel bakpapier.

5

Schep het mengsel in de cakevorm. Strooi er eventueel nog wat havermout overheen.

6

Zet voor ongeveer 50-60 minuten in de oven. Zodra je er met een cocktailprikker in prikt en er niks meer aan blijft plakken is je gezonde lactosevrije havercake klaar.

7

En zo simpel is het. En nu smullen maar! Misschien nog een handige tip, snij de koek in plakjes en vries ze in. Zo kun je er nog langer van genieten. En ben jij nou een echte zoetekauw? Vervang de honing dan door 100 gram suiker maar dan is het geen gezonde cake meer natuurlijk.

Ingredienten

 200 g havermout
 200 g bloem
 1 eetl bakpoeder
 350 ml Dream oat (havermelk)
 2 eetl honing
 1 eetl koekkruiden
 halve theel kaneel
 snufje zout
 2 flinke handje cranberry's
 olijfolie/kokosolie/zonnebloemolie of gebruik bakpapier

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 50-60 minuten).

2

Doe alles in een kom (behalve de cranberry's) en roer alles even goed door met een garde.

3

Voeg als laatste de cranberry's toe en roer nog even goed met een spatel.

4

Vet een cakeblik (30 cm) in met bakspray of olie of bedek met een vel bakpapier.

5

Schep het mengsel in de cakevorm. Strooi er eventueel nog wat havermout overheen.

6

Zet voor ongeveer 50-60 minuten in de oven. Zodra je er met een cocktailprikker in prikt en er niks meer aan blijft plakken is je gezonde lactosevrije havercake klaar.

7

En zo simpel is het. En nu smullen maar! Misschien nog een handige tip, snij de koek in plakjes en vries ze in. Zo kun je er nog langer van genieten. En ben jij nou een echte zoetekauw? Vervang de honing dan door 100 gram suiker maar dan is het geen gezonde cake meer natuurlijk.

Havercake met cranberry’s lactosevrij