Gezonde kruidkoek lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit is het recept voor een gezonde kruidkoek gezoet met steviapoeder. Hij staat binnen 10 minuten in de oven. Het is een kwestie van alle ingrediënten goed afwegen. En vervolgens roer je alles goed
door elkaar totdat je een mooi glad mengsel krijgt. Je kunt eindeloos variëren met de soorten meel. Ik heb ook al weleens de havermeel vervangen voor teffmeel. Ook heel erg lekker. In mijn eentje krijg
ik deze gezonde kruidkoek natuurlijk nooit op, dus snij ik de koek in plakken en doe de koek in een bakje. En vries hem vervolgens in. Elke dag haal ik dan een lekker plakje koek uit voor 's morgens bij
de koffie. En de kant en klare mixen voor kruidkoek zijn ook vaak lactosevrij maar deze bevatten wel suiker. Kijk altijd goed op de verpakking.
*Fructosearm: Let op de met de kruiden en laat de walnoten weg, en vervang eventueel de stevia door 150 gram druivensuiker (dextrose Zonnatura).

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd1 uur 10 minutenTotale tijd1 uur 17 minuten

 200 g havermeel
 200 g speltmeel/ speltbloem
 20 g steviapoeder
 350 ml plantaardige melk of lactosearme melk (MinusL/ Arla/ Campina/ Aldi/Lidl)
 1 eetl koekkruiden
 1 eetl bakpoeder
 halve theel laso/gemberpoeder
 snufje zout
 flink handje walnoten
 olijfolie/kokosolie/zonnebloemolie

1

Verwarm de oven voor op 170 graden hete lucht (oventijd 60-70 minuten).

2

Koop kant en klare havermeel zoals ik heb gedaan, of maak 200 gram havermout fijn in de keukenmachine en dan heb je jezelf gemaakte havermeel en hij is nog een heel stukje goedkoper ook.

3

Doe nu alles in een kom en roer alles even goed door met een garde. Voeg een flink handje noten toe, ik heb walnoten gebruikt en roer alles nog even door.

4

Vet een cakeblik in met bakspray/ olijfolie zonnebloemolie of kokosolie en schep het kruidkoek mengsel in de cakevorm.

5

Zet voor ongeveer 60-70 minuten in de oven.

6

Zodra je er met een cocktailprikker in prikt en er niks meer aan blijft plakken is je gezonde kruidkoek met havermeel en speltmeel klaar. Smullen maar!

gezonde

Ingredienten

 200 g havermeel
 200 g speltmeel/ speltbloem
 20 g steviapoeder
 350 ml plantaardige melk of lactosearme melk (MinusL/ Arla/ Campina/ Aldi/Lidl)
 1 eetl koekkruiden
 1 eetl bakpoeder
 halve theel laso/gemberpoeder
 snufje zout
 flink handje walnoten
 olijfolie/kokosolie/zonnebloemolie

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 170 graden hete lucht (oventijd 60-70 minuten).

2

Koop kant en klare havermeel zoals ik heb gedaan, of maak 200 gram havermout fijn in de keukenmachine en dan heb je jezelf gemaakte havermeel en hij is nog een heel stukje goedkoper ook.

3

Doe nu alles in een kom en roer alles even goed door met een garde. Voeg een flink handje noten toe, ik heb walnoten gebruikt en roer alles nog even door.

4

Vet een cakeblik in met bakspray/ olijfolie zonnebloemolie of kokosolie en schep het kruidkoek mengsel in de cakevorm.

5

Zet voor ongeveer 60-70 minuten in de oven.

6

Zodra je er met een cocktailprikker in prikt en er niks meer aan blijft plakken is je gezonde kruidkoek met havermeel en speltmeel klaar. Smullen maar!

gezonde

Gezonde kruidkoek lactosevrij