Nacho’s met kaas en kruiden lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2-3 personen.
Wij zijn verslaafd aan deze nacho's met kaas en kruiden. Zowel mijn man en ik maar ook mijn broertje en zijn vriendin. Ik doe ook altijd boodschappen voor mijn moeder en voor ons allebei liggen er standaard een paar zakjes nacho's in de kar. Nog een heerlijke tip van mijn schoonzusje voor jullie. Als je de nacho's in de ovenschaal legt, is het heerlijk om er wat sweet chili saus erover te verdelen. En strooi er dan de kaas overheen. Je kunt het ook een beetje mengen met je handen of met een vork zodat het goed verdeeld wordt. Maar je kunt de chilisaus of Hela kruidenketchup er ook los bij serveren.
*Fructosearm: Laat de sausjes weg.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd10 minutenTotale tijd15 minuten

 200 g nacho chips/ tortilla chips
 100 g zelf geraspte Hollandse harde kaas/ Kees kaas geraspt/ Parrano geraspt/ Violife geraspt/ plakken belegen tot oude kaas
 1 eetl Italiaanse kruiden en/of oregano
 chilisaus (naar smaak)
 Hela kruidenketchup (naar smaak)

1

Verwarm de oven voor op 180 graden (oventijd 5-10 minuten).

2

Vet een ovenschaal in met olijfolie of bakspray.

3

Verdeel de tortilla's / nacho's in de schaal.

4

En voeg eventueel de chilisaus toe of serveer er straks los bij in een schaaltje.

5

Strooi de geraspte kaas of leg de plakken kaas er bovenop, je kunt de kaas ook een beetje erdoor roeren zodat je niet bovenop alleen maar kaas hebt. Strooi nu de oregano en de italiaanse kruiden eroverheen.

6

En zet de nacho's 5-10 minuutjes in de oven, zodat de kaas smelt en de chips warm wordt. Haal de chips meteen uit de oven als hij klaar is, anders wordt het taai en is het minder lekker.

7

Serveer er de chilisaus of curry kruidenketchup van Hela bij in een schaaltje of heerlijke zelfgemaakte guacemole.

Ingredienten

 200 g nacho chips/ tortilla chips
 100 g zelf geraspte Hollandse harde kaas/ Kees kaas geraspt/ Parrano geraspt/ Violife geraspt/ plakken belegen tot oude kaas
 1 eetl Italiaanse kruiden en/of oregano
 chilisaus (naar smaak)
 Hela kruidenketchup (naar smaak)

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden (oventijd 5-10 minuten).

2

Vet een ovenschaal in met olijfolie of bakspray.

3

Verdeel de tortilla's / nacho's in de schaal.

4

En voeg eventueel de chilisaus toe of serveer er straks los bij in een schaaltje.

5

Strooi de geraspte kaas of leg de plakken kaas er bovenop, je kunt de kaas ook een beetje erdoor roeren zodat je niet bovenop alleen maar kaas hebt. Strooi nu de oregano en de italiaanse kruiden eroverheen.

6

En zet de nacho's 5-10 minuutjes in de oven, zodat de kaas smelt en de chips warm wordt. Haal de chips meteen uit de oven als hij klaar is, anders wordt het taai en is het minder lekker.

7

Serveer er de chilisaus of curry kruidenketchup van Hela bij in een schaaltje of heerlijke zelfgemaakte guacemole.

Nacho’s met kaas en kruiden lactosevrij