Aardappelblokjes uit de oven lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Deze aardappelblokjes uit de oven moet je echt eens proberen ze zijn heerlijk knapperig. Wij hebben altijd aardappels in huis. Ik vind het heerlijk om hiermee te variรซren. De ene keer gekookt, gebakken of uit de oven. Deze aardappelblokjes zijn onwijs lekker door de heerlijke kruiden en de ketjap. Door een beetje experimenteren kwam ik tot deze combinaties. En het is helemaal geen moeilijk recept om te maken.
Ik denk dat het in blokjes snijden van de aardappels nog het meeste werk is. En je moet even geduld hebben omdat ze ruim een half uur de oven in gaan.
*Fructosearm: Vervang de ketjap door sojasaus. Laat de knoflook weg en let op de hoeveelheid kruiden.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd35 minutenTotale tijd50 minuten

 500 g aardappels
 1 flinke eetl olijfolie
 1 flinke eetl ketjap manis
 1 teentje knoflook
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapoeder

1

Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht (oventijd 30-35 minuten).

2

Schil de aardappels, snij ze in blokjes.

3

Giet in een kom een scheut olijfolie, voeg de ketjap toe. Pers de knoflook hierin uit. Voeg de paprikapoeder toe. Voeg er de peper en zout aan toe naar smaak. Roer alles goed door
elkaar, voeg de aardappel blokjes toe.

4

Leg een stukje bakpapier op de bakplaat en spreid de blokjes aardappels hierover uit.

5

Bak de aardappelblokjes in ongeveer 30-35 minuten bruin. Na 15 minuten even omroeren met een vork zodat ze aan alle kanten mooi bruin bakken. Serveer met een lekker stukje vlees en een beetje sla of andere groente.

Ingredienten

 500 g aardappels
 1 flinke eetl olijfolie
 1 flinke eetl ketjap manis
 1 teentje knoflook
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapoeder

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht (oventijd 30-35 minuten).

2

Schil de aardappels, snij ze in blokjes.

3

Giet in een kom een scheut olijfolie, voeg de ketjap toe. Pers de knoflook hierin uit. Voeg de paprikapoeder toe. Voeg er de peper en zout aan toe naar smaak. Roer alles goed door
elkaar, voeg de aardappel blokjes toe.

4

Leg een stukje bakpapier op de bakplaat en spreid de blokjes aardappels hierover uit.

5

Bak de aardappelblokjes in ongeveer 30-35 minuten bruin. Na 15 minuten even omroeren met een vork zodat ze aan alle kanten mooi bruin bakken. Serveer met een lekker stukje vlees en een beetje sla of andere groente.

Aardappelblokjes uit de oven lactosevrij