Pizzahapjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Zoek je nog een lekker borrelhapje of wat lekkers voor bij de lunch? Maak dan deze pizzahapjes. Hier heb ik al zo veel complimentjes over gehad. En vooral met een feestje, ze smaken heerlijk bij de borrel. Op de verjaardag feestjes bij ons maak ik ze altijd, en dagen erna hebben ze het er nog over. Dat is een goed teken hรจ. Het is even vies een karweitje heel mijn handen zitten namelijk altijd helemaal onder de tomatensaus, maar ach als het eind resultaat maar lekker is toch? Nog een leuke tip, je kunt ze ook met vers bladerdeeg maken (tante Fanny), dan worden ze net iets netter maar met het pizzadeeg vinden wij ze het lekkerst.
*Fructosearm: Gebruik spelt pizzadeeg van Tante Fanny als je ook geen tarwe kan verdragen. Gebruik rundersalamie van de Jumbo. Gebruik gezeefde tomaten.

Voorbereidingstijd18 minutenKook tijd12 minutenTotale tijd30 minuten

 1 rol pizzadeeg tante Fanny normaal of pizza speltdeeg (0.01/100g)/ AHmerk (kan melk bevatten)/ Jumbomerk/ Lidl/ Aldi
 gezeefde tomaten (je hebt ongeveer 1/4 van de verpakking nodig)
 4 plakjes ham
 4 plakjes salami
 150 g zelf geraspte harde Hollandse kaas/ Kees kaas geraspt of Parrano geraspt
 1 eetl Italiaanse kruiden en/of oregano

1

Verwarm de oven voor op 200 graden (oventijd 10-12 minuten).

2

Rol het pizzadeeg uit op de aanrecht. En snij die in 2 stukken.

3

Bestrijk die met de gezeefde tomaten.

4

Leg aan de ene kant salami erop en aan de andere kant ham. Beleg het niet te dik want dat is alleen maar moeilijker met oprollen straks.

5

Strooi er lekker veel kaas overheen.ย Je kunt er nog wat oregano en Italiaanse kruiden over strooien.

6

Rol de 2 soorten pizza in de breedte op. Probeer het zo strak mogelijk te krijgen. Snij ze in stukjes en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Hou wel wat ruimte tussen de pizza hapjes want ze zetten iets uit.

7

Bak de pizza's 10-12 minuten.

8

Ik maak ze een dag van te voren voor een verjaardag. Dan haal ik van die aluminium schalen (supermarkt, action) en daar leg ik ze op als ze zijn afgekoeld. Zet ze in de koelkast bedekt met aluminiumfolie. En de volgende avond zet ik die schaal in de oven zonder de aluminiumfolie. En warm de pizza's op in 5 minuten op 225 graden hetelucht in een voorverwarmde oven. En zo heb je in een handomdraai een lekker hapje op tafel staan.

Ingredienten

 1 rol pizzadeeg tante Fanny normaal of pizza speltdeeg (0.01/100g)/ AHmerk (kan melk bevatten)/ Jumbomerk/ Lidl/ Aldi
 gezeefde tomaten (je hebt ongeveer 1/4 van de verpakking nodig)
 4 plakjes ham
 4 plakjes salami
 150 g zelf geraspte harde Hollandse kaas/ Kees kaas geraspt of Parrano geraspt
 1 eetl Italiaanse kruiden en/of oregano

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden (oventijd 10-12 minuten).

2

Rol het pizzadeeg uit op de aanrecht. En snij die in 2 stukken.

3

Bestrijk die met de gezeefde tomaten.

4

Leg aan de ene kant salami erop en aan de andere kant ham. Beleg het niet te dik want dat is alleen maar moeilijker met oprollen straks.

5

Strooi er lekker veel kaas overheen.ย Je kunt er nog wat oregano en Italiaanse kruiden over strooien.

6

Rol de 2 soorten pizza in de breedte op. Probeer het zo strak mogelijk te krijgen. Snij ze in stukjes en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Hou wel wat ruimte tussen de pizza hapjes want ze zetten iets uit.

7

Bak de pizza's 10-12 minuten.

8

Ik maak ze een dag van te voren voor een verjaardag. Dan haal ik van die aluminium schalen (supermarkt, action) en daar leg ik ze op als ze zijn afgekoeld. Zet ze in de koelkast bedekt met aluminiumfolie. En de volgende avond zet ik die schaal in de oven zonder de aluminiumfolie. En warm de pizza's op in 5 minuten op 225 graden hetelucht in een voorverwarmde oven. En zo heb je in een handomdraai een lekker hapje op tafel staan.

Pizzahapjes lactosevrij