Simpele chocoladetaart lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 10 personen.
Heerlijke lactosevrije chocoladetaart. Dit recept kwam ik tegen bij de Zoetekauw (link van het recept staat onderaan). Alleen ik heb het iets aangepast, en ik heb er natuurlijk ook voor gezorgd dat hij lactosevrij is. Lekker als tussendoortje of als toetje. Gebruik lactosevrije pure chocola van Verkade, Jumbomerk, Tony chocoloneley (kunnen allemaal sporen van melk bevatten). Maar je kunt ook rijstmelk chocolade gebruiken. Het is een machtige taart dus aan een klein stukje heb je al genoeg maar dan is het extra genieten. Ook lekker bij een bakje koffie of thee. Hou er wel rekening mee dat hij ongeveer 5 uur koud in de koelkast moet staan om op te stijven.
*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosearm.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 250 g digestives koekjes Jumbomerk (kan melk bevatten)
 125 g plantaardige boter wajang/plantenmargarine AH
 500 ml slagroom MinusL/ Alpro
 350 g pure chocolade Verkade, Jumbomerk, Aldi, Delicata, AHmerk, Tony chocoloneley (kan allemaal sporen van melk bevatten)/ rijstmelk chocolade Bonvita of Maitre Mathis
 2 zakjes klop-fix
 amandelschaafsel voor garnering
 3 aardbeien voor garnering
 olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie om in te vetten

1

Ik heb een springvorm van 22 cm gebruikt.

2

Doe een bakpapiertje in een springvorm en vet de randen in met bakspray of olijfolie.

3

Maak de koekjes fijn met de keukenmachine of doe in een plastic zakje en rol er met de deegroller overheen totdat het fijn is.

4

Smelt de lactosevrije boter in een kookpannetje.

5

Meng de gesmolten boter met de koekkruimels en schep met een lepel in de springvorm en druk aan met de lepel. En zet vervolgens in de koelkast.

6

Pak een kleine kookpan, en vul met water. Maak het warm op het gas. En zet er een zeef in, zodat je daar makkelijk een schaaltje op kan zetten. Of gebruik een speciale smeltpan. Breek de chocola in stukjes en doe de chocola in de smeltpan of schaal en laat het smelten.

7

Maar je kunt je chocola ook in de magnetron laten smelten. Breek de chocola in stukjes en doe de stukjes in een magnetron bestendige schaal. Smelt de eerste keer op 1000 watt 1 minuut. En dan telkens 20-30 seconden en roer tussendoor even goed door. Zorg dat hij niet aanbrand want het gaat heel hard in de magnetron.

8

Klop de koude slagroom stijf met de zakjes klop-fix.

9

Meng de gesmolten chocola met de slagroom met een spatel.

10

Pak de springvorm uit de koelkast. Giet het beslag in de springvorm en zet de chocoladetaart voor ongeveer 5 uur in de koelkast.

11

Voor de garnering kun je er wat amandelschaafsel overheen strooien en leg er wat aardbeien op in het midden. Het is lekker met een bolletje ijs en een toefje lactosevrije slagroom (spuitbus MinusL of zelf geklopt MinusL of Alpro) als dessert en zonder iets voor bij de thee of koffie. Echt genieten voor de Zoetekauwen onder ons.


De zoetekauw.nl - Snelle chocoladetaart

Ingredienten

 250 g digestives koekjes Jumbomerk (kan melk bevatten)
 125 g plantaardige boter wajang/plantenmargarine AH
 500 ml slagroom MinusL/ Alpro
 350 g pure chocolade Verkade, Jumbomerk, Aldi, Delicata, AHmerk, Tony chocoloneley (kan allemaal sporen van melk bevatten)/ rijstmelk chocolade Bonvita of Maitre Mathis
 2 zakjes klop-fix
 amandelschaafsel voor garnering
 3 aardbeien voor garnering
 olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie om in te vetten

Stappen

1

Ik heb een springvorm van 22 cm gebruikt.

2

Doe een bakpapiertje in een springvorm en vet de randen in met bakspray of olijfolie.

3

Maak de koekjes fijn met de keukenmachine of doe in een plastic zakje en rol er met de deegroller overheen totdat het fijn is.

4

Smelt de lactosevrije boter in een kookpannetje.

5

Meng de gesmolten boter met de koekkruimels en schep met een lepel in de springvorm en druk aan met de lepel. En zet vervolgens in de koelkast.

6

Pak een kleine kookpan, en vul met water. Maak het warm op het gas. En zet er een zeef in, zodat je daar makkelijk een schaaltje op kan zetten. Of gebruik een speciale smeltpan. Breek de chocola in stukjes en doe de chocola in de smeltpan of schaal en laat het smelten.

7

Maar je kunt je chocola ook in de magnetron laten smelten. Breek de chocola in stukjes en doe de stukjes in een magnetron bestendige schaal. Smelt de eerste keer op 1000 watt 1 minuut. En dan telkens 20-30 seconden en roer tussendoor even goed door. Zorg dat hij niet aanbrand want het gaat heel hard in de magnetron.

8

Klop de koude slagroom stijf met de zakjes klop-fix.

9

Meng de gesmolten chocola met de slagroom met een spatel.

10

Pak de springvorm uit de koelkast. Giet het beslag in de springvorm en zet de chocoladetaart voor ongeveer 5 uur in de koelkast.

11

Voor de garnering kun je er wat amandelschaafsel overheen strooien en leg er wat aardbeien op in het midden. Het is lekker met een bolletje ijs en een toefje lactosevrije slagroom (spuitbus MinusL of zelf geklopt MinusL of Alpro) als dessert en zonder iets voor bij de thee of koffie. Echt genieten voor de Zoetekauwen onder ons.

Simpele chocoladetaart lactosevrij