Sushisalade met krokante kipschnitzel lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 3 personen.

Echt verrukkelijk deze sushisalade, dit moet je echt eens proberen als je van sushi houdt. Dit gaan wij hier zeker vaker maken. Ik maak een paar keer op een jaar ook de sushi zelf, maar dat is altijd een aardig karweitje, wel een heel leuk klusje maar daar heb je gewoon niet altijd zin en tijd voor. En dan is deze sushi salade een perfecte oplossing.

Het recept komt uit het kookboek van Albert Heijn. Online heb ik het recept ook gevonden maar in het kookboek staat het net ietsjes anders. Zie hier onderaan dit recept de link hiervan. Ik heb de zalm vervangen door krokante kipschnitzel. Want dat vinden wij nou eenmaal de lekkerste sushi met kipschnitzel. Ik had de eerste keer 2 schnitzels toegevoegd maar de volgende keer gebruik ik er nog eentje extra. Wij houden van veel kip haha. Ik heb de wasabipasta weggelaten. Deze bevat soms ook lactose. Maar als je het lekker vind kun je het natuurlijk toevoegen. Kijk dan wel goed op de verpakking.

Let op dat de sushirijst wel een uurtje moet afkoelen. Dus kook deze eerst en ga daarna met de rest aan de slag. Dat heb ik ook zo gedaan.

*Fructosearm: Gebruik Belze majoneis.

Voorbereidingstijd30 minutenKook tijd1 uurTotale tijd1 uur 30 minuten

 250 g sushirijst
 75 ml rijstazijn
 1 theel suiker
 0,5 theel zout
 4 eetl mayonaise
 1 eetl water
 2 of 3 krokante kipschnitzel (kijk altijd op verpakking)
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie
 1 krop sla
 2 -3 eetl sojasaus
 1 avocado's
 3 steeltjes lente-ui
 sesamzaadjes (zwarte of witte)
 1 norivel

1

Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.

2

Doe de sushirijst in een lage wijde schaal en meng de rijstazijn en suiker erdoor. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

3

Bak de krokante kipschnitzels in een beetje olie (zet je vuur niet te hard want deze wordt gauw zwart).

4

En snij in grove stukken.

5

Was de sla even onder de kraan en snij in reepjes. Leg de sla op een ruime, platte schaal.

6

Meng de mayonaise met het water en giet de helft over de sla. En voeg eventueel lactosevrije wasabipasta toe.

7

Verdeel de afgekoelde sushirijst over de sla.

8

Snij de lente-ui fijn en verdeel hierover heen samen met de kipschnitzel. En besprenkel met de sojasaus.

9

Knip het norivel met een schaar in kleine reepjes.

10

Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Verdeel over de salade. Strooi de reepjes norivel over de salade samen met de sesamzaadjes. Besprenkel met de rest van de mayonaise.


Sushisalade met warmgerookte zalm - Albert Heijn

Ingredienten

 250 g sushirijst
 75 ml rijstazijn
 1 theel suiker
 0,5 theel zout
 4 eetl mayonaise
 1 eetl water
 2 of 3 krokante kipschnitzel (kijk altijd op verpakking)
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie
 1 krop sla
 2 -3 eetl sojasaus
 1 avocado's
 3 steeltjes lente-ui
 sesamzaadjes (zwarte of witte)
 1 norivel

Stappen

1

Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.

2

Doe de sushirijst in een lage wijde schaal en meng de rijstazijn en suiker erdoor. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

3

Bak de krokante kipschnitzels in een beetje olie (zet je vuur niet te hard want deze wordt gauw zwart).

4

En snij in grove stukken.

5

Was de sla even onder de kraan en snij in reepjes. Leg de sla op een ruime, platte schaal.

6

Meng de mayonaise met het water en giet de helft over de sla. En voeg eventueel lactosevrije wasabipasta toe.

7

Verdeel de afgekoelde sushirijst over de sla.

8

Snij de lente-ui fijn en verdeel hierover heen samen met de kipschnitzel. En besprenkel met de sojasaus.

9

Knip het norivel met een schaar in kleine reepjes.

10

Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Verdeel over de salade. Strooi de reepjes norivel over de salade samen met de sesamzaadjes. Besprenkel met de rest van de mayonaise.

Sushisalade met krokante kipschnitzel lactosevrij