Lactosevrij eetdagboek week 7 2020

Maandag 10-02-20:
Het blijft weer wat langer licht, oh daar ben ik altijd weer zo blij om. Dan kan ik ook weer wat betere fotootjes schieten van mijn avondeten. Vanavond maakte ik deze verrukkelijke zoete-aardappelboerenkoolstamppot. En die was lekkerrrrr! Heerlijk smeuïg!!

Dinsdag 11-02-20:
Weet je waarom ik zo van stampotjes hou? Dan maak je een grote pan, en zo kun je er gemakkelijk 2 dagen van eten. Ideaal! Ik had helaas geen zalm meer in huis, want dat vind ik er toch lekkerder bij. Dus bakte ik er een paar slavinkjes bij in wajang boter. Maar de volgende keer haal ik meer zalmmoten in huis.

Woensdag 12-02-20:
Dit is risotto met feta, en ik kom erachter dat ik deze nog steeds als concept heb opgeslagen. Dus deze komt binnenkort online. Heerlijk met gedroodge tomaat, pijnboompitten. Mmm, hij zat nog in de vriezer. Kaas is en blijft een moeilijk onderwerp, de één kan sommige soorten wel verdragen en de andere niet. Ik heb nu de feta van Dodoni (AH) gebruikt (suikers en koolhydraten staan op 0). Ik kan het goed verdragen, kijk voor jezelf met een klein stukje of je het verdragen kan. Je hebt ook feta van Violife deze is volledig lactosevrij omdat hij plantaardig is. Je kunt ook de Minusl of Dilea feta online bestellen bij The free from shop. Test het echt voor jezelf uit.

Donderdag 13-02-20:
Ik maakte een super simpele macaroni vandaag, macaroni met corned beef. Dat rode hoge blikje heb jij ook vast wel eens in de schappen bij de supermarkt zien staan. Ik wilde smac kopen bij de Aldi en ik dacht dat corned beef erop leek. Heel stom, haha maar nu is er wel weer een super simpel recept ontstaan. De kinders zijn er dol op, omdat er alleen prei in zit. Dit gaan we zeker vaker maken.

corned beef

Vrijdag 14-02-20:
Ik had de no cheese fondue van Biotoday besteld bij de Jumbo maar ik kwam erachter dat deze er niet bij zat. Dus de volgende keer ga ik hem bij de Albert Heijn bestellen. Daar ging mijn romantische plannetje om samen heerlijk te fonduen. Mijn man zei zal ik sushi halen? Ik zeg ja maar ik heb zoveel in huis, ik vind dat eigenlijk weer zonde van het geld. En toen kwam ik op het idee om zelf een pokébowl te maken. Op het moment ben ik daar een beetje verslaafd aan. Zo gezegd zo gedaan, en hij is lekker joh. Ik heb deze groente gebruikt, maar wat dacht je van sojabonen, geraspte wortel, mango of avocado? Ik vind het altijd wel leuk om wat lekkers te eten met Valentijn, misschien heb jij er wel helemaal niks mee.

Zaterdag 15-02-20:
Vanmiddag zijn we even in Woudrichem wezen wandelen, dat is zo’n ontzettend gezellig stadje. Wij gaan er graag altijd even heen. En er was ook nog een historische middag op de basisschool. Daar kon je allemaal oude foto’s bekijken. Daar ben ik ook nog even geweest, wel leuk om wat oude schoolfoto’s te zien. Ik had nog macaroni in de koelkast staan dus die hoefde we vanavond alleen maar even op te warmen. Ideaal!!

corned beef

Zondag 16-02-20:
Vanavond hebben we frietjes gegeten bij mijn schoonouders. Altijd goed hè. Met een lekkere frikandel erbij.