Zoete-aardappelboerenkoolstamppot lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.

Iedereen kent de traditionele boerenkoolstamppot wel (recept vind je ook onderaan). Maar ik had nog zoete aardappels liggen en 2 moten zalm liggen dus dat leek me eigenlijk ook wel een lekkere combinatie. Nou en dat was het hoor, mijn man vond hem zelfs nog lekkerder dan de traditionele versie. Ik kan dan moeilijk kiezen denk ik. Ik had alleen voor de volgende dag geen zalm meer in huis, dus heb ik er slavinken bij geserveerd die ik gebakken had in wajang boter. Maar zalm vind ik lekkerder.

Ik gebruik vaak boerenkool uit de diepvries, vind ik net zo makkelijk. Zo kan ik altijd boerenkool maken wanneer ik er zin in heb. Deze kook je minder lang dan dat je verse boerenkool gebruikt hou daar rekening mee.

En bij zoete aardappels vind ik chilipoeder altijd heel erg lekker, dus ook bij dit recept voeg ik weer een flinke snuf chilipoeder toe. De stamppot was van zichzelf al lekker smeuïg maar ik heb er toch nog een scheutje rijst cuisine van Alpro aan toegevoegd.

*Fructosearm: Kijk voor jezelf of je de boerenkool verdragen kan. Let op met de hoeveelheid chilipoeder.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 1 kg zoete aardappels
 450 g boerenkool diepvries
 snufje zout
 2 eetl rijst cuisine/ soja cuisine Alpro
 flinke snuf chilipoeder
 4 moten zalm
 150 g spekjes
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie

1

Doe een flinke hoeveelheid water in de kookpan. Schil de zoete aardappels en snij door de helft. Voeg de boerenkool en het snufje zout toe en breng aan de kook. Kook het ongeveer 15-20 minuten gaar.

2

Doe een scheutje olie in de koekenpan en bak de moten zalm en de spekjes gaar in ongeveer 10-15 minuten.

3

Giet de aardappels af in een vergiet en laat heel goed uitlekken. Doe nu alles weer terug in de pan.

4

Voeg de rijst/ soja cuisine toe en de chilipoeder toe. En roer even goed door.

5

Serveer de spekjes en de zalm erbij. Oeh dat smaakte heerlijk op een regenachtige dag!

6

7

Ingredienten

 1 kg zoete aardappels
 450 g boerenkool diepvries
 snufje zout
 2 eetl rijst cuisine/ soja cuisine Alpro
 flinke snuf chilipoeder
 4 moten zalm
 150 g spekjes
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie

Stappen

1

Doe een flinke hoeveelheid water in de kookpan. Schil de zoete aardappels en snij door de helft. Voeg de boerenkool en het snufje zout toe en breng aan de kook. Kook het ongeveer 15-20 minuten gaar.

2

Doe een scheutje olie in de koekenpan en bak de moten zalm en de spekjes gaar in ongeveer 10-15 minuten.

3

Giet de aardappels af in een vergiet en laat heel goed uitlekken. Doe nu alles weer terug in de pan.

4

Voeg de rijst/ soja cuisine toe en de chilipoeder toe. En roer even goed door.

5

Serveer de spekjes en de zalm erbij. Oeh dat smaakte heerlijk op een regenachtige dag!

6

7

Zoete-aardappelboerenkoolstamppot lactosevrij