Lactosevrij eetdagboek week 41

Maandag 07-10-19:
We hadden nog wat gekruide rijst met cassave kroepoek over van gister, dus we hadden een makkelijk maaltje vandaag.

Dinsdag 08-10-19:
Ik had een heerlijke krop andijvie gekocht bij ons in het dorp aan de dijk. En daar heb ik deze verrukkelijke lactosevrije andijviestamppot mee gemaakt. Ik had alleen geen lactosevrije kookroom dus heb ik een scheutje lactosearme melk gebruikt, maar wij vonden hem nu echt minder lekker. Dus ik heb de lactosevrije kookroom weer besteld, zodat ik hem weer in mijn voorraadkast heb staan. Ik gebruik altijd de haver cuisine van Oatly.

Woensdag 09-10-19:
Vandaag bakte ik er kippenkluifjes bij in olijfolie. Let op sommige marinades bevatten lactose.

Donderdag 10-10-19:
Mijn man wilde graag een lekker soepje want hij ging naar het Nederlands elftal in de Kuip. En ik maakte de heerlijke lactosevrije Gazpacho weer van Chantal. Ik at daarbij mijn zelfgemaakte bolletjes, lactosevrij!!! Het is veel wachten maar dan heb je ook wat, de rest heb ik ingevroren zodat ik er nog lekker een aantal dagen van kan smullen.

Vrijdag 11-10-19:
Ik was weer alleen met het eten vanavond, dus besloot ik een tweede poging te wagen aan de zelfgemaakte lactosevrije spaghetti alla carbonara. En met succes, wat heb ik hier van zitten genieten zeg. En de foto is ook goed gelukt toch?? Binnenkort komt dit heerlijke recept weer online.

Zaterdag 12-10-19:
We zijn vandaag de bruidsjurk van mijn schoonzusje wezen uitzoeken, en ze is geslaagd! En dat hebben we gevierd, en goed ook! Want daar hoort natuurlijk champagne bij. Na lekker wat geborreld te hebben, heb ik thuis de frietpan van mijn ouders aangeslingerd. Want ik wilde die van ons aanzetten maar er zat geen frietvet in haha. Die heb ik gelijk maar even op mijn boodschappenlijstje gezet. We bakten frietjes en ik bakte een lekker biefstukje van de slager bij en ik sneed er wat ijsbergsla bij. Simpel maar oooo zo lekker.

Zondag 13-10-19:
We maakten vanavond nog even de lactosevrije spaghetti alla carbonara warm in de magnetron. Ik heb er weer van zitten genieten hoor. Mmm!