Lactosevrij eetdagboek week 8 2020

Maandag 17-02-20:
Mijn diepvries lag bomvol dus die gaan we de aankomende weken even leeg eten haha. Ik had nog een restje krieltjes en zoete aardappelblokjes (Aviko) liggen, deze heb ik bij elkaar gegooid en gebakken in een laagje olijfolie. Ik had de vegan Quinoa burgers met kerrie van de Lidl gekocht, ik had hem voorzichtig gebakken in de koekenpan in een laagje olijfolie. Eigenlijk moesten ze in de oven maar ik vond dit net zo makkelijk. Ze bleven heel.

Ik vond hem ook erg lekker. Ik geef de rest van de burgers wel aan mijn moeder want ik ben er beroerd van geworden, er zat geen lactose in maar wel een flinke hoeveelheid kerrie en andere ingrediënten en daar reageerde mijn buik niet lekker op vanwege de fructose. Helaas! Daarbij maakte ik nog een restje spinazie warm uit de diepvries.

Dinsdag 18-02-20:
We aten twisters van Lamb Weston ongekruid uit de airfryer, haricots verts uit de vriezer en een koolvisje gebakken in een klontje wajang boter, en deze heb ik gekruid met zout en peper. Super simpel.

Woensdag 19-02-20 & Donderdag 20-02-20:
Ik maakte deze heerlijke lactosevrije nasi weer eens, man wat was dat lang geleden. Ik had alleen geen chinese kool in huis deze heb ik vervangen door courgette. Hij was verrukkelijk. En natuurlijk maakte ik er deze satésaus bij. Ideaal, had ik weer voor 2 dagen eten, ik hou ervan!

Vrijdag 21-02-20:
Ik heb voor mijn zoontje en mezelf deze lekkere zelfgemaakte pompoensoep uit de vriezer gehaald. Hij smaakte nog heerlijk, een scheutje water erbij en warm maken maar. En ik maakte deze lactosevrije pizza carpaccio, aanradertje hoor! Ook het zelfgemaakte pizzadeeg kwam uit de vriezer. Er zit nog een bolletje in, dus dat wordt binnenkort nog lekker smullen.

Zaterdag 22-02-20:
Vanavond aten we frietjes, kroket (Jumbomerk) en een frikandel en daarbij een lekker Woerkums bruin biertje die ik vorige week gekocht had in de molen in Woudrichem. Lekker joh!

Zondag 23-02-20:
Ik was inspiratieloos en nu zag ik bij Ursie op facebook dit heerlijke recept voor Surinaamse bami voorbij komen, ze had hem zelf ook weer gemaakt. Dus ik besloot hem ook eens te maken, ik had alleen geen trassi in huis deze heb ik besteld (Surinaamse garnalenpasta) en de sjalotjes en knoflook heb ik weggelaten vanwege de fructose en ik heb het groen van de prei gebruikt en verse geraspte gember toegevoegd.

Ik wil binnenkort het recept nog eens maken met de trassi erbij ik ben benieuwd. Maar zo was hij ook al hartstikke lekker, echt eens wat anders! Zij heeft zulke lekkere recepten op haar site staan en allemaal zonder pakjes en zakjes en je kunt ze zelf aanpassen naar lactosevrij. Dit recept is volledig lactosevrij.