Wraps met tomaat lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2-3 personen.

Ik snakte weer eens naar wraps met een tomatensausje. Ooit heb ik ze weleens gemaakt met een zakje, maar ik wilde het nu echt eens zelf doen. En ze zijn goed gelukt hoor. Deze gaan we hier zeker vaker op tafel zetten. Jammie, en ze zijn ook nog eens heel erg gezond.

Je kunt de saus heel gemakkelijk al van te voren klaar maken, zodat je ze alleen 's avonds nog maar even in de oven hoeft te zetten. Ideaal toch?

Ook bij mij lukken recepten altijd niet in één keer, de eerste keer maakte ik dit recept toen het nog hartstikke zomer was. De wraps waren nog veel te nat op de bodem. Dus besloot ik het snel nog eens een tweede keer te maken en dan met een laagje paneermeel.

Ik kwam het recept weer tegen bij mijn concepten en ik bestelde de ingrediΓ«nten. Alleen ik had geen tomaten meer in huis, die had ik een donderdag opgemaakt aan de Gazpacho. Maar ik had nog wel tomatenblokjes staan. En wat denk je, het recept is nu nog beter uitgevallen. Ik helemaal blij, een geluk bij een ongeluk haha. Ik heb voor de zekerheid wel een laagje paneermeel op de bodem gestrooid, want er komt nog wel iets van vocht vrij en dat vangt de paneermeel mooi op.

En wees niet te zuinig met de kruiden, ik heb echt een hΓ©le grote flinke snuf zout, peper en paprikapoeder gebruikt. gebruikt.

*Fructosearm: Kijk voor jezelf hoeveel tomaat je verdragen kan. En let op met de hoeveelheid kruiden en gebruik het groen van de lente-ui.

Voorbereidingstijd20 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd35 minuten

 4 wraps XL of 5 kleine wraps
 400 g gehakt half om half
 1 blik tomatenblokjes a 400 gram
 2 steeltjes lente-ui
 1 kleine wortel
 halve courgette
 1 eetl oregano
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapoeder
 snufje chilipoeder
 100 g Parrano geraspt, Kees kaas geraspt of rasp zelf belegen tot oude harde kaas, Violife, Wilmersburger
 1 eetl bieslook
 1 eetl paneermeel
 olijfolie/zonnebloem/kokosolie voor bakken en invetten
 eventueel chilisaus

1

Doe een scheutje olie in de hapjespan en bak je gehakt rul.

2

Snij de lente-ui, wortel en courgette fijn, eventueel in de keukenmachine.

3

Voeg de groente toe aan het gehakt en bak even mee.

4

Voeg nu de tomaten uit blik en de kruiden (behalve de bieslook) toe. En roer even goed door en breng aan de kook en laat 5 minuten koken.

5

Beleg een wrapje met de saus.

6

Vet je ovenschaal in met olie en verdeel een eetlepel paneermeel over de bodem dat vangt al het overtollige nat op van de groente. Rol de wraps op en leg ze in de ovenschaal.

7

Snij de bieslook fijn of gebruik gedroogde. Strooi er de geraspte kaas en de bieslook overheen.

8

Verwarm de oven voor op 200 graden (oventijd 10-15 minuten).

9

Zet nu voor ongeveer 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.

10

Serveer er sla en chilisaus bij.

Ingredienten

 4 wraps XL of 5 kleine wraps
 400 g gehakt half om half
 1 blik tomatenblokjes a 400 gram
 2 steeltjes lente-ui
 1 kleine wortel
 halve courgette
 1 eetl oregano
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapoeder
 snufje chilipoeder
 100 g Parrano geraspt, Kees kaas geraspt of rasp zelf belegen tot oude harde kaas, Violife, Wilmersburger
 1 eetl bieslook
 1 eetl paneermeel
 olijfolie/zonnebloem/kokosolie voor bakken en invetten
 eventueel chilisaus

Stappen

1

Doe een scheutje olie in de hapjespan en bak je gehakt rul.

2

Snij de lente-ui, wortel en courgette fijn, eventueel in de keukenmachine.

3

Voeg de groente toe aan het gehakt en bak even mee.

4

Voeg nu de tomaten uit blik en de kruiden (behalve de bieslook) toe. En roer even goed door en breng aan de kook en laat 5 minuten koken.

5

Beleg een wrapje met de saus.

6

Vet je ovenschaal in met olie en verdeel een eetlepel paneermeel over de bodem dat vangt al het overtollige nat op van de groente. Rol de wraps op en leg ze in de ovenschaal.

7

Snij de bieslook fijn of gebruik gedroogde. Strooi er de geraspte kaas en de bieslook overheen.

8

Verwarm de oven voor op 200 graden (oventijd 10-15 minuten).

9

Zet nu voor ongeveer 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.

10

Serveer er sla en chilisaus bij.

Wraps met tomaat lactosevrij