Lactosevrij eetdagboek week 38

Maandag 16-08-19 en Dinsdag 17-09-19:
Mijn man had nog een vergadering vanavond dus dat betekende dat ik lekker wat kon maken wat ik zelf lekker vind en waar hij niet zo van houdt. Dus besloot ik de spaghetti met lactosevrije mozzarella en pesto weer eens te maken. Jammie. Binnenkort online. De mozzarella komt uit Duitsland van de Kaufland supermarkt. Maar bij de Albert Heijn kun je hem ook weer online bestellen en bij sommige filialen liggen ze weer in de winkel. Ik ben blij dat ze weer terug zijn. Wij hebben sinds kort een nieuwe luxe Albert Heijn maar deze had ze helaas niet in de winkel zelf liggen. Ik kon er mooi 2 dagen van eten en van de rest heeft mijn moeder gesmuld.

Woensdag 18-09-19:
Gister kookte ik voor mijn man apart omdat ik nog spaghetti over had. Dus daar had ik vandaag weer van over dus maakte ik dat voor hem weer warm. En voor mezelf haalde ik slasoep uit de diepvries en pasta met pesto. Allemaal lactosevrij. En zo komen alle restjes toch op, want ik hou niet van weggooien.

Donderdag 19-09-19:
Mijn moeder had ouderwetse rundvlees gebraden in de plantenmargarine van de Albert Heijn. Zo mals en zo lekker. En daarbij kookte ik aardappels en kookte ik wat sperzieboontjes. Lekker een oud Hollands maaltje vanavond.

Vrijdag 20-09-19:
Mijn favoriete soep, zelfgemaakte lactosevrije champignonsoep!!! Die hadden we al zolang niet op. Dus besloot ik maar weer eens champignons te bestellen. Ik maakte het dubbele recept zodat mijn ouders er ook lekker van konden smullen. En daarbij bakte ik de Franse frietjes van Aviko in de airfryer en serveerde er wat slamix bij en natuurlijk Belze majoneis want dat is nou gewoon de lekkerste haha.

Zaterdag 21-09-19:
Pizza!! Wij houden ervan. Ik had nog pizzasaus van Mister Kitchen staan, nu gebruikte ik die smokey paprika, man o man! Wat is die lekker zeg. Aanradertje hoor. Ik gebruikte het speltdeeg van Tante Fanny (0,01/100g). En daar overheen smeerde ik de pizzasaus en belegde ik mijn stuk met Parrano snippers robuust, lente-ui, cherrytomaatjes, gerookte zalm, pizzakruiden van Greengypsyspices en toen hij uit de oven kwam heb ik er nog wat sla overheen gedaan. Jammie!

Zondag 22-09-19:
Ik wilde biefstuk gaan bakken maar we hadden allebei niet zoveel trek. Dus besloot ik pita pizza’s te maken. Ik ben gastblogger voor GreenGypsyspices en het was alweer tijd voor het tweede recept. Dus besloot ik de lekkere pizzakruiden eens te gebruiken. En ik maakte pizza’s met feta van Dodoni feta 50+ (suikers en koolhydraten op 0) of gebruik plantaardige feta zoals die van Violife verkrijgbaar bij de Albert Heijn. En daarbij smeerde ik hem in met tomatenpuree en heb ik tomaatjes en lente-ui gebruikt! Smullen!