Pizzadeeg met de broodbakmachine lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 6 personen.

Ik heb de broodbakmachine B3970 van Domo gebruikt, een fijne machine die al het werk voor jou doet. Ik heb hem al een aantal jaar en ik kwam erachter dat je er ook gemakkelijk je pizzadeeg er in kan maken. Hoe fijn is dat, het rijst zo mooi op. Nu krijg je hetzelfde pizzadeeg als van de pizzaria.

Ik maak altijd dit grote recept en de rest wat ik over heb vries ik in. Dat verpak ik in vershoudfolie en zo kunnen we een volgende keer weer heerlijk genieten van een lekker pizzatje.

*Fructosearm: Als je ook geen tarwe verdragen kan gebruik dan speltbloem en vervang de suiker door druivensuiker (zonnatura).

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd1 uur 30 minutenTotale tijd1 uur 35 minuten

 770 g bloem
 385 ml water
 3,5 eetl olijfolie
 1 theel zout
 2,5 theel suiker
 2,5 theel korrelgist (groen zakje Dr. Oetker) (of 18 gram verse gist)

1

Doe de 400 gram bloem in de bakvorm van de broodbakmachine.

2

Voeg het water en de olie toe.

3

De rest van de bloem.

4

Voeg de suiker toe aan de ene kant.

5

En het zout aan de andere kant.

6

Maak een holletje in het midden en doe daar de gist in.

7

Kneed het deeg met het dough programma (pizzadeeg).

8

Neem het deeg uit de machine en verdeel het in 3 bolletjes, elk bolletje is voor 2 personen.

9

Leg 1 bolletje op een met bloem bestrooid werkvlak en rol het glad tot de grootte van de bakplaat. Je kunt er natuurlijk ook ronde pizza's van maken, verdeel het deeg dan in 6 bolletjes.

10

11

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het pizzadeeg hierop. Prik er een paar gaatjes in met een vork.

12

Garneer de pizza met wat jij lekker vind en bak de pizza gedurende 15 minuten op 220 graden.

Ingredienten

 770 g bloem
 385 ml water
 3,5 eetl olijfolie
 1 theel zout
 2,5 theel suiker
 2,5 theel korrelgist (groen zakje Dr. Oetker) (of 18 gram verse gist)

Stappen

1

Doe de 400 gram bloem in de bakvorm van de broodbakmachine.

2

Voeg het water en de olie toe.

3

De rest van de bloem.

4

Voeg de suiker toe aan de ene kant.

5

En het zout aan de andere kant.

6

Maak een holletje in het midden en doe daar de gist in.

7

Kneed het deeg met het dough programma (pizzadeeg).

8

Neem het deeg uit de machine en verdeel het in 3 bolletjes, elk bolletje is voor 2 personen.

9

Leg 1 bolletje op een met bloem bestrooid werkvlak en rol het glad tot de grootte van de bakplaat. Je kunt er natuurlijk ook ronde pizza's van maken, verdeel het deeg dan in 6 bolletjes.

10

11

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het pizzadeeg hierop. Prik er een paar gaatjes in met een vork.

12

Garneer de pizza met wat jij lekker vind en bak de pizza gedurende 15 minuten op 220 graden.

Pizzadeeg met de broodbakmachine lactosevrij