Pizza met lactosearme crème fraîche en spekjes

DoorCorine DekkerMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 2-3 personen.

Ik heb dit recept al een aantal weken beloofd aan jullie. Dus het wordt hoog tijd dat ik hem uitwerk. Ik kwam op het idee door mijn schoonzusje. Zij at laatst een pizza met deze ingrediënten en die wilde ik ook weleens proberen. Ik ben zo blij met de lactosearme producten van Arla lactofree. En voor mij is het gelukkig allemaal goed verkrijgbaar bij de grote AH en Jumbo.

Ben jij ook zo gek op pizza? Dan moet je deze zekers te weten een keer proberen. Ik belegde de andere kant voor mijn man met ham en ananas maar ik ga hier nu even van een hele pizza uit. Maar je kunt er dus eindeloos mee variëren naar eigen smaak.

*Fructosarm: Gebruik het speltpizzadeeg van Tante Fanny en gebruik het groen van de lente-ui.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 1 vers pizzadeeg Tante Fanny spelt of gewone (0,01/100g)/ Jumbomerk/ Ahmerk/ Aldi/ Lidl
 1 bakje crème fraiche Arla lactofree
 4 steeltjes lente-ui
 150 g spekblokjes
 150 g geraspte zelf zelfgeraspte harde Hollandse belegen tot oude kaas/Kees kaas geraspt/ geraspte mozzarella kaas Violife (AH)/ Wilmersburger Jumbo
 1 eetl oregano of Italiaanse kruiden

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).

2

Leg het pizzadeeg met het bakpapier op de bakplaat. Trek eventueel iets aan het deeg om het iets dunner te maken.

3

Smeer het pizzadeeg in met de lactosearme crème fraîche van Arla lactofree.

4

Rasp je kaas zelf of gebruik de lactosevrije kant en klare zoals ik beschreven heb bij de ingrediënten.

5

Snij de lente-ui fijn. En verdeel deze samen met de spekjes over de pizza heen.

6

Strooi de oregano of de Italiaanse kruiden er overheen.

7

Zet de pizza in de oven voor ongeveer 15-20 minuten.

8

En nu in stukken snijden en aanvallen maar!

Ingredienten

 1 vers pizzadeeg Tante Fanny spelt of gewone (0,01/100g)/ Jumbomerk/ Ahmerk/ Aldi/ Lidl
 1 bakje crème fraiche Arla lactofree
 4 steeltjes lente-ui
 150 g spekblokjes
 150 g geraspte zelf zelfgeraspte harde Hollandse belegen tot oude kaas/Kees kaas geraspt/ geraspte mozzarella kaas Violife (AH)/ Wilmersburger Jumbo
 1 eetl oregano of Italiaanse kruiden

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).

2

Leg het pizzadeeg met het bakpapier op de bakplaat. Trek eventueel iets aan het deeg om het iets dunner te maken.

3

Smeer het pizzadeeg in met de lactosearme crème fraîche van Arla lactofree.

4

Rasp je kaas zelf of gebruik de lactosevrije kant en klare zoals ik beschreven heb bij de ingrediënten.

5

Snij de lente-ui fijn. En verdeel deze samen met de spekjes over de pizza heen.

6

Strooi de oregano of de Italiaanse kruiden er overheen.

7

Zet de pizza in de oven voor ongeveer 15-20 minuten.

8

En nu in stukken snijden en aanvallen maar!

Pizza met lactosearme crème fraîche en spekjes