Paas Banketstaaf lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 8 stukken.
Met de kerstdagen hebben we al de banketletter met jullie gedeeld. Maar nu rond de Paasdagen zie je ze ook allemaal weer. Nu heb ik er een "Paas" tintje aangegeven. Helaas bevatten ze in de supermarkt altijd roomboter, helaas een 'no go' met een lactose-intolerantie. Dus je moet echt zelf aan de slag, en daar help ik je bij. Want wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om zelf te maken? Het amandelspijs van Dr. Oetker heb ik nu gebruikt (kan sporen van melk bevatten). Je kunt ook het recept van de volledig lactosevrije amandelspijs zelf maken als je die van Dr. Oetker niet verdragen kan. De link van het recept staat hier onderaan. En gebruik bladerdeeg uit de diepvries Jumbomerk of AH (GEEN ROOMBOTER). En plak deze aan elkaar. Ik heb nu een grote banketstaaf gemaakt, dus heb nu ook het hele pak bladerdeeg gebruikt. Heerlijk makkelijk recept.
*Fructosearm: Helaas is dit niet recept niet fructosevrij want amandelspijs bevat veel fructose.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd40 minuten

 1 rol vers bladerdeeg uit de koeling Tante Fanny 0.01/100g/ Jumbo/ AH of 8 losse velletjes bladerdeeg (GEEN roomboter)
 2 eieren
 600 g zelfgemaakt amandelspijs of amandelspijs Dr Oetker (kan sporen van melk bevatten)
 50 g poedersuiker
 1 eetl water
 gesuikerde paaseitjes Xenos (of welke vormpjes je hebt)

1

Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht (oventijd 25- 30 minuten).

2

Haal de bladerdeeg 10 minuutjes van te voren uit de koelkast voordat je ermee aan de slag gaat. En rol die vervolgens uit.

3

Klop 1 ei los. Gebruik het amandelspijs van Dr. Oetker (2 x 300 gram, kan sporen van melk bevatten) en voeg het ei toe (zie instructies op verpakking).

4

Kneed nu alles even goed door met je handen totdat je een mooie stevige bal krijgt.

5

Maak met je handen van het amandelspijs een lange rol, net zo lang als het bladerdeeg. En leg dat in het midden van de strook bladerdeeg.

6

Rol het bladerdeeg dicht en vouw de naad en de uiteindes dicht met je handen. Bekleed een bakplaat met bakpapier (ik had het bakpapier van de bladerdeeg zelf gebruikt) en leg hier de banketstaaf met spijs voorzichtig op.

7

Klop een ei los, en smeer met een kwastje de banketstaaf in. Zet hem in de oven voor ongeveer 25-30 minuten.

8

Maak ondertussen de helft van het recept van de suikerglazuur (link van het recept staat ook onderaan). Ik heb ook dit recept al weleens eerder met jullie gedeeld. Ik heb het alleen maar nodig zodat de gesuikerde paaseitjes blijven plakken. Doe de poedersuiker in een schaaltje en voeg één eetlepel water toe, roer alles goed door. Is hij te dik dan doe je er nog wat water bij, en is hij te dun dan doe je er nog wat poedersuiker bij.

9

Laat je Paas banketstaaf even afkoelen. Giet nu het suikerglazuur over de banketletter heen en strooi nu de gesuikerde paaseitjes (of welke vormpjes je hebt). Druk ze soms eventueel een beetje aan zodat ze blijven plakken. 

10

Mmmm, en klaar is je Paas banketstaaf.


Lactosevrij amandelspijs zelfgemaakt

Ingredienten

 1 rol vers bladerdeeg uit de koeling Tante Fanny 0.01/100g/ Jumbo/ AH of 8 losse velletjes bladerdeeg (GEEN roomboter)
 2 eieren
 600 g zelfgemaakt amandelspijs of amandelspijs Dr Oetker (kan sporen van melk bevatten)
 50 g poedersuiker
 1 eetl water
 gesuikerde paaseitjes Xenos (of welke vormpjes je hebt)

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht (oventijd 25- 30 minuten).

2

Haal de bladerdeeg 10 minuutjes van te voren uit de koelkast voordat je ermee aan de slag gaat. En rol die vervolgens uit.

3

Klop 1 ei los. Gebruik het amandelspijs van Dr. Oetker (2 x 300 gram, kan sporen van melk bevatten) en voeg het ei toe (zie instructies op verpakking).

4

Kneed nu alles even goed door met je handen totdat je een mooie stevige bal krijgt.

5

Maak met je handen van het amandelspijs een lange rol, net zo lang als het bladerdeeg. En leg dat in het midden van de strook bladerdeeg.

6

Rol het bladerdeeg dicht en vouw de naad en de uiteindes dicht met je handen. Bekleed een bakplaat met bakpapier (ik had het bakpapier van de bladerdeeg zelf gebruikt) en leg hier de banketstaaf met spijs voorzichtig op.

7

Klop een ei los, en smeer met een kwastje de banketstaaf in. Zet hem in de oven voor ongeveer 25-30 minuten.

8

Maak ondertussen de helft van het recept van de suikerglazuur (link van het recept staat ook onderaan). Ik heb ook dit recept al weleens eerder met jullie gedeeld. Ik heb het alleen maar nodig zodat de gesuikerde paaseitjes blijven plakken. Doe de poedersuiker in een schaaltje en voeg één eetlepel water toe, roer alles goed door. Is hij te dik dan doe je er nog wat water bij, en is hij te dun dan doe je er nog wat poedersuiker bij.

9

Laat je Paas banketstaaf even afkoelen. Giet nu het suikerglazuur over de banketletter heen en strooi nu de gesuikerde paaseitjes (of welke vormpjes je hebt). Druk ze soms eventueel een beetje aan zodat ze blijven plakken. 

10

Mmmm, en klaar is je Paas banketstaaf.

Paas Banketstaaf lactosevrij