Pokébowl met gerookte zalm en garnalen lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen.

Ik heb 2 weken geleden maar liefst 2 pokébowls op. Eentje als voorgerecht in het restaurant waar ik met vriendinnen ging eten. En een paar dagen genoten van een pokébowl op de gezondheidsbeurs, en die foodtruck had het me toch druk joh. Het valt helemaal niet zwaar op de maag en het voed toch lekker. Op het moment zijn wij er helemaal verzot op.

En het is heel simpel om te maken. Je kunt ook normale rijst gebruiken maar sushirijst vind ik toch net wat lekkerder, daarom heb ik die ook weer gebruikt. 2 eetlepels rijstazijn erdoor en serveren maar.

*Fructosearm: Gebruik sojasaus zonder suiker (bijvoorbeeld Jumbomerk), groente die jij goed verdragen kan. En kijk voor jezelf of je de rijstazijn en woksaus verdragen kan deze bevatten suiker. Met een kleine hoeveelheid gaat het goed bij mij.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd35 minuten

 150 g sushirijst Saitaku
 250 ml water
 2 eetl rijstazijn
 1 vel sushi nori Saitaku
 100 g gerookte zalm
 225 g wokgarnalen (diepvries Lidl)
 flinke scheut woksaus Hoisin Go-Tan
 ijsbergsla
 10 cherrytomaatjes
 1 blikje maiskorrels
 3 steeltjes lente-ui
 halve komkommer
 flinke scheut geroosterd zwart sesamzaad Saitaku
 sojasaus
 scheutje olie

1

Doe de sushirijst in 250 koud water en breng aan de kook in kookpan. Laat gedurende 10 minuten onder de deksel zachtjes doorkoken. Zet het vuur uit en laat de sushirijst gedurende 15 minuten staan met de deksel op de pan. Haal de deksel er pas na 15 minuten af. Roer er dan de rijstazijn doorheen.

2

Doe een scheutje olie in de koekenpan en bak de garnalen aan beide zijden op hoge temperatuur in ongeveer 4 minuten gaar.

3

Voeg vervolgens een flinke scheut woksaus toe en blijf goed roeren en verhit dit nog 1 minuut. Laat even staan, serveer ze als ze lauwwarm zijn.

4

Snij de gerookte zalm in reepjes, ijsbergsla in reepjes, komkommer in blokjes, cherrytomaten in parten en snij de lente-ui fijn. En laat de mais uitlekken. Je norivel kun je gemakkelijk in strookjes knippen met een schaar.

5

Schep alles mooi in een 'bowl' maar een gewoon bord kan ook, dat heb ik ook gedaan. En besprenkel naar smaak met de sojasaus en verdeel er wat geroosterde sesamzaadjes overheen.

6

Eetsmakelijk. Je kunt natuurlijk ook avocado, sojabonen, mango, radijsjes of geraspte wortel toevoegen. Je kunt er eindelook mee variëren.

Ingredienten

 150 g sushirijst Saitaku
 250 ml water
 2 eetl rijstazijn
 1 vel sushi nori Saitaku
 100 g gerookte zalm
 225 g wokgarnalen (diepvries Lidl)
 flinke scheut woksaus Hoisin Go-Tan
 ijsbergsla
 10 cherrytomaatjes
 1 blikje maiskorrels
 3 steeltjes lente-ui
 halve komkommer
 flinke scheut geroosterd zwart sesamzaad Saitaku
 sojasaus
 scheutje olie

Stappen

1

Doe de sushirijst in 250 koud water en breng aan de kook in kookpan. Laat gedurende 10 minuten onder de deksel zachtjes doorkoken. Zet het vuur uit en laat de sushirijst gedurende 15 minuten staan met de deksel op de pan. Haal de deksel er pas na 15 minuten af. Roer er dan de rijstazijn doorheen.

2

Doe een scheutje olie in de koekenpan en bak de garnalen aan beide zijden op hoge temperatuur in ongeveer 4 minuten gaar.

3

Voeg vervolgens een flinke scheut woksaus toe en blijf goed roeren en verhit dit nog 1 minuut. Laat even staan, serveer ze als ze lauwwarm zijn.

4

Snij de gerookte zalm in reepjes, ijsbergsla in reepjes, komkommer in blokjes, cherrytomaten in parten en snij de lente-ui fijn. En laat de mais uitlekken. Je norivel kun je gemakkelijk in strookjes knippen met een schaar.

5

Schep alles mooi in een 'bowl' maar een gewoon bord kan ook, dat heb ik ook gedaan. En besprenkel naar smaak met de sojasaus en verdeel er wat geroosterde sesamzaadjes overheen.

6

Eetsmakelijk. Je kunt natuurlijk ook avocado, sojabonen, mango, radijsjes of geraspte wortel toevoegen. Je kunt er eindelook mee variëren.

Pokébowl met gerookte zalm en garnalen lactosevrij