Lactosevrij eetdagboek week 18

Maandag 27-04-20:
(K)Woningsdag vandaag. Mijn man was lekker binnen bij de kleine zodat ik mooi even kon werken. Zo fijn.
’s Middags hadden we heel uitgebreid geluncht met een afgebakken stokbrood met lactosevrije dips zoals truffelmayonaise, groene vegan pesto, hummus met zongedroogde tomaat en basilicum en een auberginedip. (Lidl, glutenvrije weken). En we genoten ook van blokjes Old Amsterdam met de honing mosterd van Maille, eieren gerold in rookvlees en ananas met gerookte kipfilet. Lekker gesmikkeld.
We hebben ’s avonds de bbq aangeslingerd, en nu hebben we  het heel simpel gehouden. Ik had 2 worstjes en een verse zalmmoot gegeten. Jammie! 

eetdagboek


Dinsdag 28-04-20:
Vanavond aten we voor het eerst gnocchi met een zelfgemaakte lactosevrije tomatensaus. De tomatensaus maakte ik van verschillende groente en natuurlijk ook van tomaten, ik gebruikte verse tomaten deze keer. Recept komt binnenkort online. Ik verzeker je dat er snel meer recepten met gnocchi volgen, man wat was dit lekker zeg. 
eetdagboek


Woensdag 29-04-20:
Deze pasta met zelfgemaakte pesto is natuurlijk ook lactosevrij en zat nog in mijn vriezer. Smaakte nog heerlijk!


Donderdag 30-04-20:
Gister kreeg ik een smsje dat je mijn Hello Fresh box gebracht zou worden. En als je bekend bent met Hello Fresh dan weet je ook dat als je niet wilt bestellen je de week moet pauzeren. En omdat ik een nieuwe telefoon gekregen had was ik dat helemaal vergeten. En het was zeker geen straf, er zaten weer 3 heerlijke recepten bij, gelukkig had ik zelf nog wat lactosevrije producten in huis die ik mooi kon vervangen zodat het recept lactosevrij werd. Ik heb deze keer mooie foto’s geschoten dus ik ga er binnenkort een blogje over schrijven. Ook hoe het samen gaat met je lactose-intolerantie. We hebben er i.i.g. weer heerlijk van gesmuld, en ik maakte ook nog wat voor mijn ouders en schoonzus. We aten vanavond deze Scandinacische salade met doradefilet. Ik heb de roomboter vervangen door ghee. Dit is een fijne vervanger voor boter en ook lactosevrij, er kunnen nog sporen van lactose in zitten maar dat is niet veel. Dit was dan ook erg lekker!
eetdagboek lactosevrij


Vrijdag 01-05-20:
En vanavond aten we kipfilet in mosterd-roomsaus met gebakken en aardappelen en broccoli. De slagroom heb ik vervangen door MinusL slagroom en de roomboter door ghee. En dit viel ook weer super in de smaak. Ik had alles al klaar gemaakt, ik hoefde alleen de aardappels nog maar te bakken. En toen ben ik met een vriendin wezen wandelen. Daarna kreeg ik de super tip om de aardappelschijfjes even een paar minuten voor te koken in de magnetron en zo hoefden ze niet zolang te bakken. Ideaal zo konden we nog sneller aanschiuiven, weer wat geleerd.


Zaterdag 02-05-20:
Vanmiddag heb ik weer sushi gemaakt. Het is een gigantisch werk, maar ik vind het wel heel leuk om te doen. Ik heb de speciale sushi bazooka toch weer uit de kast gehaald en ik heb het toch nog een keer geprobeerd. Ik kreeg een tips van een volger en die waren heel fijn, ik vulde ze de vorige keer gewoon te weinig met rijst. Dus ik heb nu extra veel sushirijst gekookt en het ging veel beter.

Normaal maak ik ook de sushi in­si­de out rolls maar dat gaat helaas niet met de bazooka. Maar we hebben er weer volop van gesmuld. Deze keer vulde ik ze met natuurlijk kpischnitzel (AH), gemarineerde garnalen in hoisin woksaus Go- tan, gerookte zalm, komkommer, lente-ui, rucola, courgette, paprika en avocado. Daarbij een sojasausje en chilisaus en dippen maar. Wij houden er ook altijd van om wat warms erbij te hebben. Ik maakte mini kip loempia’s (AH) in de koekenpan warm. En in de magnetron maakte we de Aziatische yakitori warm. Binnenkort komt hier ook een nieuwe blog over online. Heb je een bamboemat? Dan kun je ook zelf sushi maken, lees deze blog eens.
eetdagboek


Zondag 03-05-20:
Vanmorgen scheen de zon al lekker, en ze gaven ’s middags minder zon op. Dus wij besloten om al lekker vroeg naar het bos te gaan, en het was gelukkig heel rustig dus dat was ook fijn. Wat heerlijk hebben we daar gewandeld met z’n drietjes zeg. Omdat je nu nergens heen kan genieten wij nog meer van zulke uitstapjes.

Vanavond heb ik kipburgers en hamburgers gebakken (AH merk) en daarbij maakte ik de no cheese fondue van Bio today warm in een steelpan. Zodra hij kookte heb ik hem in mijn fonduesetje gegoten. Daarbij hadden we ook nog komkommer, paprika, courgette, lente-ui, hamburgerbroodjes AH en frietjes. Mmm, wat hebben wij hiervan gesmuld zeg. Binnenkort schrijf ik een review over de no cheese fondue. Ik kan je nu al vertellen dat hij goed in de smaak viel.
eetdagboek


Ik hoop dat je het weer een leuk lactosevrij eetdagboek vond en wie weet zit er een lekkere tip voor je tussen. Er zijn veel reacties binnen gekomen via mijn stories op de sushi bazooka, en daar ga ik binnenkort een leuk berichtje over schrijven. En de ik wil nu ook eens eindelijk een blogje over de Hello fresh box uit gaan werken. Dus je kunt het binnenkort hier allemaal lezen.