Zalm in bladerdeeg lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Deze zalm in bladerdeeg is nou zo'n recept wat heel ingewikkeld lijkt, maar dat helemaal niet is. Het staat in ruim een half uur op tafel. En je maakt echt wel indruk op je gasten. Ik had het een keer gemaakt toen er vrienden kwamen eten en ze waren er erg goed over te spreken. Ik vind het heel lekker om roomkaas van Arla/ MinusL toe te voegen maar dat is smaken verschillen natuurlijk. Als je roomkaas wilt gebruiken, meng dan wat lactosearme of lactosevrije roomkaas met een snufje zout, peper en knoflookpoeder. En roer alles goed door elkaar.
Ik maak hem ook vaak zonder roomkaas, ook hartstikke lekker hoor!
*Fructosearm: Als je ook gevoelig bent voor tarwe maak dan zelf de bladerdeeg met speltbloem. Let op met de kruiden

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd40 minuten

 1 rol bladerdeeg tante Fanny (0.1 lactose op 100 gram)
 2 moten zalm
 viskruiden/ zout, peper, dille
 1 losgeklopt ei
 extra dille

1

Haal de bladerdeeg uit de koelkast en laat 10 minuten liggen.

2

Kruid de zalm met de kruiden die erbij zitten of gebruik zout, peper en dille.

3

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd ongeveer 25 minuten).

4

Rol het bakpapier met de bladerdeeg uit op een bakplaat. Snij doormidden. Leg de zalm met kruiden erop en besmeer eventueel met de roomkaas.

5

Vouw de bladerdeeg dicht en druk met een vork de randjes aan. Doe hetzelfde met de andere moot zalm.

6

Klop het ei los en bestrijk me een kwastje de bladerdeeg ermee snij eventueel nog wat sneetjes in het bladerdeeg voor een mooi effect. Strooi er nog wat dille overheen.

7

Leg de zalm mooi in het midden op de bakplaat, pak desnoods een nieuw bakpapiertje. Ik heb ze verplaatst met een spatel, ging heel makkelijk. Vervolgens bak je ze in 25 minuten gaar en bruin. Serveer met aardappeltjes en een salade.

8

Tip: Je kunt natuurlijk iedere keer andere kruiden gebruiken, op het moment vinden wij de dille erg lekker. Maar je kunt ook rozemarijn of Italiaanse kruiden gebruiken.

Ingredienten

 1 rol bladerdeeg tante Fanny (0.1 lactose op 100 gram)
 2 moten zalm
 viskruiden/ zout, peper, dille
 1 losgeklopt ei
 extra dille

Stappen

1

Haal de bladerdeeg uit de koelkast en laat 10 minuten liggen.

2

Kruid de zalm met de kruiden die erbij zitten of gebruik zout, peper en dille.

3

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd ongeveer 25 minuten).

4

Rol het bakpapier met de bladerdeeg uit op een bakplaat. Snij doormidden. Leg de zalm met kruiden erop en besmeer eventueel met de roomkaas.

5

Vouw de bladerdeeg dicht en druk met een vork de randjes aan. Doe hetzelfde met de andere moot zalm.

6

Klop het ei los en bestrijk me een kwastje de bladerdeeg ermee snij eventueel nog wat sneetjes in het bladerdeeg voor een mooi effect. Strooi er nog wat dille overheen.

7

Leg de zalm mooi in het midden op de bakplaat, pak desnoods een nieuw bakpapiertje. Ik heb ze verplaatst met een spatel, ging heel makkelijk. Vervolgens bak je ze in 25 minuten gaar en bruin. Serveer met aardappeltjes en een salade.

8

Tip: Je kunt natuurlijk iedere keer andere kruiden gebruiken, op het moment vinden wij de dille erg lekker. Maar je kunt ook rozemarijn of Italiaanse kruiden gebruiken.

Zalm in bladerdeeg lactosevrij