Lactosevrij eetdagboek week 17

In dit lactosevrije eetdagboek kun je weer lezen wat wij allemaal gegeten hebben de afgelopen week.

Maandag 20-04-20:
Vanavond aten we deze heerlijke lactosevrije andijviestamppot weer. Dit blijft onze favoriet en die zie je ook vaak terug komen in onze lactosevrije eetdagboek! Mijn ouders kregen een krop andijvie en ik zei daar weet ik wel raad mee. Heerlijk! Ik gebruikte nu een scheutje karnemelk van Arla lactofree omdat ik geen kookroom meer had staan (dat gebeurd echt zelden). Maar de karnemelk gaf er een heerlijke smaak aan! Heb jij hem al geprobeerd?
eetdagboek


Dinsdag 21-04-20:
We hadden nog andijviestamppot van gister dus dat was makkelijk het was alleen niet meer zoveel. Mijn moeder had kippensoep gemaakt, dus deze hebben we als voorgerecht gegeten. Ideaal en lekker!
eetdagboek
eetdagboek


Woensdag 22-04-20:
Dit recept voor romige tacosaus met tortilla’s kreeg ik van Astrid Vleggeert. En dit is me toch lekker, wij zijn dol op tortillachips en deze romige tacosaus viel ook heel goed in de smaak. Je legt eerst een laagje ijsbergsla op een bord, daarbovenop wat ananas en daarboven de chips. En dan schep je er de saus op en garneer je het met wat peterselie. Mmm, dit ziet er toch heerlijk uit. 
romige


Donderdag 23-04-20:
Het was weer tijd voor een lekker recept met de kruiden van Green gypsy. Ze hebben nieuwe kruiden, en ik mocht ze alvast testen. Mmm, deze waren super lekker. Ik maakte er een heerlijke kip mee klaar, ik had een tijd geleden een recept ontvangen van een volger maar zij vulde het met lactosevrije kruidenboter. Ik hoop die er binnenkort weer op te zetten want die was ook ontzettend lekker. En dit recept komt binnenkort bij Green gypsy online. Daarbij aten we een heerlijke simpele andijviesalade en krieltjes.



Vrijdag 24-04-20:
Het aspergeseizoen is weer volop begonnen. Ik zag dat ze bij de AH in de aanbieding waren dus ik dacht ik neem een zakje mee. En ik maakte er de aller lekkerste aspergesoep van. Jammie, dit was weer een jaar geleden. Hij is zo lekker romig, en het mooiste van alles is er komt geen room aan te pas.


Zaterdag 25-04-20:
Mijn man had zo’n zin in pizza, dus is hij een pizzatje wezen halen. Eerst had hij gebeld om de bestelling door te geven en daarna is hij het even op wezen pikken. Ik had een pizza met tomatensaus, salami en champignons besteld. Ik heb er thuis zelf Parmezaanse kaas overheen gestrooid. Hij was na even eten al flink afgekoeld dus heb ik hem nog even in de magnetron opgewarmd en zo smolt de kaas ook nog een beetje. Het is goed om in deze tijd de restaurants te steunen dus dat hebben wij deze week ook weer gedaan.


Zondag 26-04-20:
Ons favoriete familierecept stond weer op tafel vanavond. Of ik zeg ons maar de mijne! Want ik ben hier zo gek op, het is super simpel om te maken maar wel erg lekker! Hier staat hij helaas niet zo vaak op tafel omdat mijn man er minder gek op is dan mij, maar zo nu en dan maak ik hem toch weer. Mijn moeder maakt hem nog steeds maandelijks. En nu had ik lactosevrije mozzarella van Galbani gescoord met 35% korting bij de AH omdat hij tot vandaag goed was, en daar heb ik er 2 van toegevoegd en dat is zeker een aanrader. Ik ga het gelijk even bij het recept zetten, dan kun je de geraspte kaas weglaten.
eetdagboek


Ik hoop dat je het weer een leuk eetdagboek vond en wie weet zit er een lekkere tip voor je tussen. De gele macaroni deelde ik gister op mijn social media en die is heel vaak bekeken kan ik je vertellen. Super leuk om te zien!!