Lactosevrij eetdagboek week 12

Wat een vreselijke situatie waar we in beland zijn. Ik deel er niet veel over op mijn social media maar dat betekend niet dat wij er niet bezig zijn. Voor de meeste mensen gaat het leven gewoon door, ook al zullen veel van jullie thuis werken met alle kids die thuis zijn van school.

Maar er moet wel gewoon eten op tafel moet komen. Vandaar dat ik mijn recepten en blogs gewoon blijf delen. Want als je een lactose-intolerantie hebt moet je er gewoon rekening mee blijven houden. Maar voor de mensen die het virus hebben staat de wereld even stil. Heel veel sterkte voor allemaal in deze moeilijke tijd.

Voor mij veranderd er niet veel, ik werk altijd al thuis. En onze zoon zit ook niet op het kinderdagverblijf. Hieronder kun je weer lezen wat wij afgelopen week gegeten hebben.

Maandag 16-03-20:
Vanavond maakte ik deze heerlijke witlof met katenspek en kaas weer. Ik maakte ze nu niet met ham maar met katenspek zoals je ziet. Heerlijk, dat is stiekem nog lekkerder dan met ham. Ik kreeg de tip via social media en het staat er ook bij in het recept. Daarbij bakte ik de rauw gebakken aardappelblokjes weer. En daarbij bakte ik een hamburger (diepvries Jumbo) in een scheutje olijfolie.

Dinsdag 17-03-20 & Woensdag 18-03-20:
Yeah, ik had bij het groentestalletje bij ons aan de dijk weer een heerlijke krop andijvie gescoord! Mmm, heerlijk met spekjes en een scheutje lactosevrije kookroom.

Donderdag 19-03-20:
Ik kocht kant en klaar gesneden zoete aardappelfrietjes bij de Lidl, deze waren afgeprijsd omdat ze een korte houdbaarheidsdatum hadden. Dat scheelde weer snijden, mmm ze waren zo lekker met natuurlijk een klodder mayonaise. En daarbij bakte ik een Duitse biefstuk in een scheutje plantaardige vloeibare boter. En ook had ik een lekkere krop sla gescoord bij het groentestalletje, ik maakte een dressing van een theelepel honing, theelepel mosterd, 1 eetlepel olijfolie, scheutje citroensap en een snufje peper en zout. Ik kookte wat eieren erbij en ik verdeelde er wat pijnboompitten overheen. Jammie! Super simpel maar o zo lekker.

Vrijdag 20-03-20:
Mijn vader had zo’n zin in champignonsoep, dus maakte ik deze heerlijke lactosevrije soep maar weer eens. Ik maakte eerst elke Vrijdag een soepje voor ons zelf en mijn ouders maar dat is er de laatste tijd een beetje bij in geschoten. Mmm, en wat was het weer een heerlijk soepje.

En wat dacht je van deze heerlijke Vegan risotto met feta van Violife en zongedroogde tomaten. Yummie! Aanrader!!

Zaterdag 21-03-20:
Vanavond bakten we heerlijke kreukelfrietjes in de frietpan, en het vlees is van de Meatlovers (te koop bij de Jumbo in de diepvries). Dit zijn de steak pieces USA. Deze heb ik gebakken in een scheutje vloeibare plantaardige boter, gekruid met een beetje zout en peper. En erbij serveerde ik nog wat sla.

Zondag 22-03-20:
Ik gebruikte deze keer verse spaghetti uit de koeling van de Lidl, wij vonden hem wel lekker maar uit een pakje vinden wij de spaghetti eigenlijk net zo lekker. En de saus maakte ik natuurlijk weer zelf. Mmm!!!