Charlie’s kitchen review kookboek

Ik luister sinds een tijdje de podcasts op spotify van Charlie’s kitchen ‘Echt in balans‘. Het inspireert mij enorm en ik vind het leuk om te luisteren naar de eerlijkheid en tips die Charlotte geeft. En ze vertelt zo enthousiast over haar kookboek dat ik er ook zo’n zin in kreeg om hem te bestellen. Zo gezegd zo gedaan. En ik ben er super blij mee dat ik hem besteld heb. Ik heb er al de heerlijke pasta met kip balletjes uit gemaakt en een heerlijk gezond ontbijtje. Deze wilde ik graag delen met jullie. Je kunt de meeste recepten heel gemakkelijk aanpassen naar lactosevrij. En sommige zijn zelfs vegan.

Over het kookboek:
Charlie’s Kitchen staat voor energie, balans en positiviteit. Na haar burn-out heeft Charlotte de Jong het haar missie gemaakt om anderen te helpen aan een energiek leven waarin genieten voorop staat. Belangrijk voor een leven in balans is goed voor je lichaam zorgen door gezond eten en beweging, maar juist ook af en toe een avond op de bank ploffen met een chocoladereep. Natuurlijk mag een goed glas wijn en een echt gesprek niet ontbreken. Dat is wat Charlotte noemt met elkaar verbinden en in balans zijn! In dit kookboek staan lekkere, snelle, voedzame en makkelijke gerechten die ervoor zorgen dat je gedurende de dag genoeg brandstof hebt. Denk aan overnight oats met blauwe bessen, een healthy clubsandwich met kip of runderreepjes met pompoen en quinoa.

Je vind er eerst een leuk voorwoord waarin ze verteld dat dit boek er is om jou te laten zien dat voedzaam eten superlekker, toegankelijk en vooral makkelijk is. Een boek vol heerlijke recepten die bijdragen aan een hoog energieniveau maar ook aan een goede balans tussen gezond en soms iets minder gezond genieten. Dit vind ik zelf ook heel erg belangrijk. Ze heeft genoten van het bedenken van alle recepten. Ze hoopt je er mee te inspireren, nou dat is zeker gelukt.

Vervolgens legt ze uit hoe het boek werkt, laat ze zien wat je standaard in huis moet hebben, 10 golden rules voor een leven echt in balans en een mealplanner. En daarna volgen 70 heerlijke recepten. En een berg met mooie foto’s en een persoonlijke touch waar ik erg van hou.

Het kookboek vind je hier. Voor slechts €21,99 kun je hem al bestellen.


Pasta met kipballetjes uit het kookboek:
Ik maakte de pasta met kipballetjes cherrytomaatjes en rucola. Yummy het was echt even genieten. Het recept vind je ook hier op haar website. Als jij net zoals ik Parmezaanse kaas kan verdragen kun je dit gewoon gebruiken vervang anders voor de kaas die je wel verdragen kan. Vervang de roomboter voor plantaardige margarine.


Noten granola met banaan en een gezonde smoothiebowl:
Het recept van de noten granola met banaan vind je hier op haar website. Deze is lactosevrij. En het recept voor de smoothiebowl heb ik uit het kookboek, daar heb ik lactosevrije magere kwark van Jumbo voor gebruikt en rode vruchten uit de diepvries.
Conclusie:
Ik had echt weer even nieuwe inspiratie nodig zo in het begin van het jaar. En in dit kookboek heb ik dat gevonden, niet alleen voor het avondeten maar ook zeker voor het ontbijt en de lunch en wat dacht je van lekkere tussendoortjes. Gezond eten vind ik belangrijk maar ik vind ook zeker dat je lekker moet kunnen genieten van een wijntje en wat lekkers. Een mooie balans daarin, en dat vind je in dit kookboek. Als je me volgt op social media zul je zeker wat recepten tegen komen die ik uit dit kookboek ga maken. De meeste recepten zijn heel makkelijk aan te passen naar lactosevrij of zijn zelfs vegan.