Macaroni met corned beef lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 6 personen.

Kennen jullie het makkelijke familierecept van ons nog wat ik een hele tijd geleden met jullie deelde? De gele macaroni met smac, de link vind je hiervan onderaan dit recept. Die wilde ik weer maken, maar wat bleek nu? Ik had bij de Aldi perongeluk corned beef gekocht. Het stond bij de smac dus ik dacht dat zal wel hetzelfde zijn, ik heb er eigenlijk helemaal niet over nagedacht. Haha niet dus, dit is dus gekookt rundvlees. Daar kwam ik pas achter toen ik het blikje open maakte.

Ik ben er toch mee aan de slag gegaan. Misschien heb jij dit altijd al wel in je voorraadkast staan maar ik had het nog nooit gebruikt. Ik kon het niet zo makkelijk snijden dus heb het met mijn handen fijn gemaakt tot grovere kruimels. Ik ging aan de slag. En wat denk je? Mijn man vond het nog lekkerder dan de gele macaroni met smac. Hoe grappig is dat. Dus daar hebben we heerlijk 2 dagen van gesmuld.

*Fructosearm: Gebruik glutenvrije macaroni (of spelt). Let op de hoeveelheid kruiden. Gebruik sojasaus in plaats van ketjap manis, en gebruik het groen van een eventuele prei of lente-ui.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 500 g spelt macaroni Honig
 bouillontabletje Jumbo/ Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 1 blikje corned beef (340 gram)
 1 prei (inclusief groene gedeelte)
 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
 1 eetlepel kerriepoeder
 1 theel paprikapoeder
 4 eieren
 1 eetl Italiaanse kruiden
 zelf geraspte Hollandse harde kaas/ Kees kaas geraspt/ Parrano geraspt/ Violife geraspt
 eventueel ketjap manis
 olie

1

Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook en voeg een rundvlees bouillonblokje en de macaroni toe.

2

Laat de macaroni ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken (volg de instructies op de verpakking). En roer af en toe door. Nu de pan afgieten en doe er een beetje koud water bij, laat vervolgens goed uitlekken in een zeef.

3

Snij de prei fijn.

4

Verwarm de olie in de hapjespan en bak de prei 5 minuten. Zet je vuur laag, en voeg de tomatenpuree toe en blijf goed roeren.

5

Verfrommel de corneed beef met je handen tot fijne kruimels. En voeg toe aan de prei.

6

Roer de kerriepoeder, de paprikapoeder en de macaroni er doorheen.

7

Bak de eieren samen met de Italiaanse kruiden in de koekenpan, en blijf er tussendoor door roeren. Zo krijg je een roerei. Voeg deze ook toe aan de macaroni.

8

Strooi wat geraspte oude harde kaas over de macaroni met corned beef en voeg eventueel een scheutje ketjap toe.

9

Eetsmakelijk!

10


Gele macaroni met smac - Lactosevrijeten

Ingredienten

 500 g spelt macaroni Honig
 bouillontabletje Jumbo/ Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 1 blikje corned beef (340 gram)
 1 prei (inclusief groene gedeelte)
 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
 1 eetlepel kerriepoeder
 1 theel paprikapoeder
 4 eieren
 1 eetl Italiaanse kruiden
 zelf geraspte Hollandse harde kaas/ Kees kaas geraspt/ Parrano geraspt/ Violife geraspt
 eventueel ketjap manis
 olie

Stappen

1

Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook en voeg een rundvlees bouillonblokje en de macaroni toe.

2

Laat de macaroni ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken (volg de instructies op de verpakking). En roer af en toe door. Nu de pan afgieten en doe er een beetje koud water bij, laat vervolgens goed uitlekken in een zeef.

3

Snij de prei fijn.

4

Verwarm de olie in de hapjespan en bak de prei 5 minuten. Zet je vuur laag, en voeg de tomatenpuree toe en blijf goed roeren.

5

Verfrommel de corneed beef met je handen tot fijne kruimels. En voeg toe aan de prei.

6

Roer de kerriepoeder, de paprikapoeder en de macaroni er doorheen.

7

Bak de eieren samen met de Italiaanse kruiden in de koekenpan, en blijf er tussendoor door roeren. Zo krijg je een roerei. Voeg deze ook toe aan de macaroni.

8

Strooi wat geraspte oude harde kaas over de macaroni met corned beef en voeg eventueel een scheutje ketjap toe.

9

Eetsmakelijk!

10

Macaroni met corned beef lactosevrij