Eetdagboek week 9 2021 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week andijviestamppot met sojasaus en cashewnoten, tagliatelle met ossenhaas en truffelolie en we haalden de pizzarette weer uit de kast.

Maandag 01-03-21:
Vanavond hadden we weer een keer zin in stamppot. Andijviestamppot wel te verstaan, ik heb al dit heerlijke recept op de site staan. Maar ik wilde eens een keer wat anders. Ik had een recept gezien met sojasaus en cashewnoten. Ik heb er weer geheel een eigen draai aangegeven. En het was zo ontzettend lekker. Ik hoop dit recept binnenkort uit te werken. 


Dinsdag 02-03-21:
Vanavond aten we nog een bordje stamppot, en ik bakte er een hamburger van Mora (diepvries) bij in olijfolie. Zo hadden we toch nog een lekker maaltje.


Woensdag 03-03-21:
Dit recept stond eigenlijk voor vorig weekend gepland, maar er was niks van gekomen. Mijn man houdt niet van romige recepten, dus heb ik deze heerlijke tortillachips in een romige tacosaus voor mezelf gemaakt vandaag. De ananas heb ik weg gelaten want die was weer niet meegekomen met de bestelling. Maar die kun je prima weg laten. Dit was echt veel te lang geleden, zo lekker. Ik gebruikte de lactosevrije crème fraïche van Arla lactofree (0-01g/100g).


Donderdag 04-03-21:
Voor dit recept gaan alle credits naar mijn vriendin. Die tipte mij dat tagliatelle met ossenhaas en truffelolie zo lekker was. Dus zo ben ik ook eens gaan experimenteren en er is een verrukkelijk recept ontstaan. Ik had het vlees van de Meatlovers gebruikt en ik had nog wat extra truffelmayonaise toegevoegd. Ook dit recept hoop ik binnenkort uit te werken. 
eetdagboek

eetdagboek


Vrijdag 05-03-21:
Ik ben vergeten een foto te maken, maar we aten een kom zelfgemaakte tomatensoep met wat crackertjes en zelfgemaakte tapenade. Lekker makkelijk op de Vrijdagavond.


Zaterdag 06-03-21:
We hebben vanavond bij mijn schoonouders gegeten. Mijn schoonmoeder had heerlijk stoofvlees gemaakt, ze had olijfolie gebruikt dus het was volledig lactosevrij. Heerlijk wat frietjes en een salade erbij, we hebben er van genoten.
eetdagboek


Zondag 07-03-21:
Het was weer hoog tijd voor pizza’s uit de steenoven vanavond. Dat was weer veel te lang geleden. In deze blog lees je er alles over. Ik had nog bodempjes in de vriezer liggen, dus deze zijn nu ook mooi op. Ik bak deze altijd even voor in de oven zodat het bakken niet al te lang duurt. Heerlijke afsluiter van het weekend.
eetdagboek