Pizzarette lactosevrij

Als je lactosevrijeten al een tijdje volgt dan weet je ook dat wij heel vaak pizzatjes eten uit de pizzarette. Wij zijn er dol op. Mijn schoonouders hadden deze jaren geleden een keer gekregen.
Familie hadden deze meegenomen van een vakantie uit Zwisterland. Mijn schoonvader had er een andere stekker aan gezet. En eigenlijk hadden ze het nooit gebruikt.

Uiteindelijk toen ik daar een tijdje over de vloer kwam zeiden ze proberen jullie het een keer, want jullie zijn allebei zo gek op pizza. Nou zo gezegd, zo gedaan. We hebben hem al zo vaak gebruikt. Nu zijn ze ook volop in Nederland te koop.

Hier wat tips wat je allemaal nodig hebt. En stel je hebt nog meer intoleranties dan kun je net serveren wat je mag. Ideaal toch, en je kunt toch gezellig met zijn allen onbezorgd genieten. Je kunt er echt van alles op doen wat je zelf lekker vind, hier heb je een paar voorbeelden:


Pizzabodems:
– steenoven mini pizza AH
– mix voor Italiaanse pizzabodems Jumbomerk (in doos, zelf maken)
– mix voor pizza compleet met tomatensaus en olijfolie Koopmans (in doos, zelf maken) kan sporen van melk bevatten
– Tante Fanny vers pizzadeeg met tomatensaus (op een rol in de koeling, zelf rondjes uitsteken en iets bestrooien met bloem anders blijven ze snel kleven of bak ze even voor in de oven op 220 graden hete lucht 5 minuten)
– AH merk vers pizzadeeg met tomatensaus (op een rol in de koeling, zelf rondjes uitsteken en iets bestrooien met bloem anders blijven ze snel kleven of bak ze even voor in de oven op 220 graden hete lucht 5 minuten )
– Jumbomerk vers pizzadeeg (op een rol in de koeling, zelf rondjes uitsteken en iets bestrooien met bloem anders blijven ze snel kleven of bak ze even voor in de oven op 220 graden hete lucht 5 minuten )
– vers spelt pizzadeeg Tante Fanny (op een rol in de koeling, zelf rondjes uitsteken en iets bestrooien met bloem anders blijven ze snel kleven
of bak ze even voor in de oven op 220 graden hete lucht 5 minuten ) 0,1 gram lactose op 100 gram
– Italiaans pizzadeeg Koopmans (8 velletjes in de diepvries, ligt bij de bladerdeeg. Deze hadden wij dit keer voor het eerst gebruikt, heel erg lekker. Maar ik zou er zelf wel rondjes uitsteken had ik nu niet gedaan, maar is wel veel lekkerder anders krijg je een veel te dikke bodem.)
– zelfgemaakt pizzadeeg met bloem (zie onderaan het recept)

Tomatensaus (als het er niet bij zit):
– gezeefde tomaten
– tomatensaus uit een pot
– tomatenpuree

Beleg vlees:
– verschillende soorten vleeswaren zoals bijvoordbeeld ham, carpaccio of salami
– gekookte of gebakken kipfilet in stukjes, gekruide kipfilet kant en klaar uit de koeling, ossenhaas/ biefstuk gebakken en in stukjes gesneden, rul gebakken gehakt of gebakken shoarmavlees

Beleg vis:
– gerookte of een in stukjes gesneden moot zalm, tonijn uit een blikje, garnalen

Groente:
– paprika, ui, lente-ui, knoflook, champignons

Fruit:
– ananas, banaan

Kaas:
– Wilmersburger plakken of geraspt (plantaardige kaas, bij sommige Jumbo verkrijgbaar en online)
– geraspte kaas Kees (geheel lactosevrij in zakjes)
– geraspte parmezaanse kaas (0,15 gram lactose op 100 gram in zakjes)
– zelf geraspte kaas met de kaas die je hebben kan (Goudse kaas, extra belegen of oude kaas)
– mozzarella Galbani lactosevrij (minder dan 0.01 gram lactose op 100 gram, verkrijgbaar bij Albert Heijn)

Kruiden:
– oregano
– knoflook poeder
– Italiaanse kruiden


Voorbereiding:
Maak het pizzadeeg of gebruik de kant en klare of uit de diepvries. Bij ons zit er een rond uitsteekvormpje bij en steek daar rondjes mee uit het pizzadeeg. Ik maak ze meestal van te voren al klaar, ik leg 4 rondjes op een bord en leg daar bovenop een stukje bakpapier zodat het niet aan
elkaar blijft plakken en ga zo door totdat het op is. En vervolgens doe ik er een folie omheen en zet het zolang in de koelkast. Je hebt wel kans dat ze blijven plakken aan je houdertje.

Tegenwoordig gebruik ik ook vaak dit recept voor pizzabodems. Dit vinden we het aller lekkerst. Maar ik gebruik ook weleens het kant en klare pizzadeeg en dat bak ik dan in 5 minuten af. Iets minder werk en zo blijven de bodempjes ook niet aan de houdertjes kleven. Ligt er net aan hoeveel tijd je hebt.

Zet alles op de tafel, ik gebruik altijd plastic bordjes of schaaltjes, dan heb je het straks ook zo weer opgeruimd. Zet de pizzarette 10 minuten van te voren aan, zodat hij al even warm kan worden. En het bakken kan beginnen.

Als je klaar bent, kun je het beste alles even laten weken in warm water en eventueel wat keuken ontvetter erop spuiten en dan nog even goed afborstelen. Sommige onderdelen kunnen daarna in de vaatwasser, sommige moet je zelf even afwassen.

Ik hoop dat je het een leuk bericht vond over het gebruik van de pizzarette.