Banoffee Pie lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 10 stukken taart.

Dit is een heerlijke verslavende lekkere banoffee pie taart. Mmm, deze gaan wij hier thuis zeker vaker maken. Ik heb meestal wel een voorraadje lactosevrije dulce de leche in de kast staan dat is dus hartstikke makkelijk. Want dat is eigenlijk het meeste werk van deze taart. Het is al een jaren oud recept, en komt oorspronkelijk uit Engeland. Maar deze smaken samen gaan nooit vervelen, dat verzeker ik je. Met bastogne is hij ook erg lekker 😍

Maar omdat de Dulce de leche 3 uur moet koken en af moet koelen moet je ervoor zorgen dat je dit bijvoorbeeld een dag van te voren doet. Gebruik een springvorm van ongeveer 24cm.

*Fructosearm: Helaas is deze taart niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd20 minutenTotale tijd20 minuten

 300 g digestives of bastogne
 180 g plantaardige boter wajang/plantenmargarine AH
 1 blikje lactosevrije dulce de leche (zelf gemaakt van gecondenseerde kokosmelk Nature's charm)
 3 -4 bananen
 500 ml slagroom
 2 zakjes klop-fix
 2 eetl suiker
 pure vlokken (kan sporen van melk bevatten)
 olijfolie/bakspray

1

Maak de dulce de leche (recept staat onderaan)Β met de gecondenseerde kokosmelk (zorg dat je dit minimaal 1 dag van te voren maakt).

2

Smelt de lactosevrije boter in een kookpannetje.

3

Maak de digestives of de bastogne fijn in de keukenmachine of doe in een plastic zakje. Leg er een knoop in en rol er met een deegroller overheen totdat het fijn wordt.

4

Doe de kruimels bij de gesmolten boter en roer goed door.

5

Doe een bakpapiertje op de bodem van de springvorm. En vet de randen in met olijfolie of bakspray. Duw de kruimels met de lepel op de bodem en bedek ook de randen van de springvorm en zet ongeveer 15 minuutjes in de koelkast totdat deze hard wordt laat anders nog wat langer staan.

6

Vervolgens snij je de bananen in schijfjes.

7

En klop de slagroom stijf met de zakjes klopfix en de 2 eetlepels suiker.

slagroom

8

Haal nu de bodem uit de koelkast. Verdeel de (afgekoelde) dulce de leche over de bodem heen.

9

Leg daarover heen de plakjes banaan.

10

En spatel nu de slagroom eroverheen.

11

Strooi de vlokken erover heen. En klaar is je banoffee pie.

12

Makkelijk maar o wat is die verrukkelijk!

banoffee


Dulce de leche - lactosevrij

Ingredienten

 300 g digestives of bastogne
 180 g plantaardige boter wajang/plantenmargarine AH
 1 blikje lactosevrije dulce de leche (zelf gemaakt van gecondenseerde kokosmelk Nature's charm)
 3 -4 bananen
 500 ml slagroom
 2 zakjes klop-fix
 2 eetl suiker
 pure vlokken (kan sporen van melk bevatten)
 olijfolie/bakspray

Stappen

1

Maak de dulce de leche (recept staat onderaan)Β met de gecondenseerde kokosmelk (zorg dat je dit minimaal 1 dag van te voren maakt).

2

Smelt de lactosevrije boter in een kookpannetje.

3

Maak de digestives of de bastogne fijn in de keukenmachine of doe in een plastic zakje. Leg er een knoop in en rol er met een deegroller overheen totdat het fijn wordt.

4

Doe de kruimels bij de gesmolten boter en roer goed door.

5

Doe een bakpapiertje op de bodem van de springvorm. En vet de randen in met olijfolie of bakspray. Duw de kruimels met de lepel op de bodem en bedek ook de randen van de springvorm en zet ongeveer 15 minuutjes in de koelkast totdat deze hard wordt laat anders nog wat langer staan.

6

Vervolgens snij je de bananen in schijfjes.

7

En klop de slagroom stijf met de zakjes klopfix en de 2 eetlepels suiker.

slagroom

8

Haal nu de bodem uit de koelkast. Verdeel de (afgekoelde) dulce de leche over de bodem heen.

9

Leg daarover heen de plakjes banaan.

10

En spatel nu de slagroom eroverheen.

11

Strooi de vlokken erover heen. En klaar is je banoffee pie.

12

Makkelijk maar o wat is die verrukkelijk!

banoffee

Banoffee Pie lactosevrij