Lactosevrij eetdagboek week 20

Maandag 13-05-19:
Vandaag aten we deze heerlijke gezonde lactosevrije slastamppot weer eens. Ik had nog een kropje sla in de koelkast liggen dus dat kwam goed uit. Mmm deze is zo lekker. Laatst vertelde mijn tante dat ze hem ook weer gemaakt had. Ze had alleen wel iets meer spekjes toegevoegd. Mmm, en hoe meer spekjes hoe beter natuurlijk. Wij houden er ook van!

Dinsdag 14-05-19:
Zoals je inmiddels wel zult weten maak ik altijd een grote pan met stamppot zodat er we er 2 dagen van kunnen eten. Ik bakte er een heerlijk vegan kaasschnitzel bij. Echte aanrader, lijkt een beetje op een kaassoufflé. Bekijk deze blog eens, daar vertel ik je er alles over.

Woensdag 15-05-19:
Vandaag aten we weer de rauw gebakken aardappels met gekookte sperzieboontjes met boemboe javaanse boontjes Jumbomerk. Lekker pittig maar wel erg lekker. En ze hadden bij de Jumbo de koolvis weer, helaas was die een aantal weken niet te bestellen. Maar gelukkig was hij er weer. Wel iets veranderd, hij viel een beetje uit elkaar. Maar daar proef je niks van natuurlijk.

Donderdag 16-05-19:
Vanavond ben ik met vriendinnen een pizzatje wezen eten bij Stefano’s in Den Bosch. Ik had een pizza bolognese besteld, en had gevraagd of de gewone kaas vervangen kon worden door Parmezaanse. En dat was geen probleem, dus zo genoot ik toch van een heerlijke pizza! Normaal pak ik altijd ham of salami maar ik ben deze keer eens van mijn geloof afgestapt. En ik vond hem ook echt heerlijk! Mijn vriendin pakte hem ook, zo kom je nog eens op andere ideeën.

Vrijdag 17-05-19:
Gister maakte ik voor mijn man tagliatelle met gehakt. En daar hebben we vandaag ook nog lekker van gesmuld. Ik serveer er altijd sojasaus, een gebakken eitje en eventueel lactosevrije satésaus erbij. Nu had ik geen satésaus gemaakt en er lag nog een gekookt eitje dus deze heb ik er even overheen gesneden. Ook lekker!

Zaterdag 18-05-19:
Vanavond hadden we mijn moeder als oppas geregeld. Dat is zo makkelijk dat we thuis bij mijn ouders op de hof wonen. Ik heb de babyfoon bij mijn moeder binnen gezet en we hadden zelf onze zoon even de fles gegeven en op bedje gelegd. Er zat nog even een boertje dwars maar daarna ging hij meteen slapen. En hij maakt al maanden een ruk van een uur of 6 à 7 uur tot de volgende morgen 6 à 7 uur ’s morgens. Wat een luxe hè.

Maar ik dwaal een beetje af haha. We zijn dus met vrienden bij Tr3s in Meteren tapas wezen eten. Ik maakte me we wel een beetje druk van te voren want ik was bang dat ik niet veel kon eten. Maar dat viel me echt 100% mee. Ik heb net zo lekker zitten genieten als de rest. Alleen zij hadden nog een toetje genuttigd en dat heb ik bewust over geslagen ook al hadden ze ook lactosevrij-en glutenvrij sorbetijs en ik had natuurlijk mijn lactase-pilletjes in kunnen nemen. Maar ik ben met Weight watchers begonnen, want ik wil toch echt nog van die 5 zwangerschapskilo’s af. Dus besloot ik een koffie te nemen met een cupje zelf meegebrachte MinusL koffiemelk. Dat was maar 1 punt haha.

Zondag 19-05-19:
Pannenkoeken!! Dit recept komt uit mijn oma’s oude kookboek. Zo leuk, ik bak daar regelmatig wat uit. Binnenkort komt dit recept weer online. Wij houden altijd van hele dunne pannenkoekjes, die dikke vinden we nooit zo lekker. Ik wilde eerst babi pangang maken, maar we hadden allebei zo’n zin in pannenkoeken haha. Lekker met een klein beetje karamelstroop van Gilse. De babi pangang maak ik van de week dan maar een keertje, als we meer trek hebben.