Eetdagboek week 45 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week andijviestamppot, een heerlijke andijviesalade met de kruiden van Green Gypsy, ik maakte een recept uit het kookboek van Aviko en we genoten van het heerlijke vlees van de Meatlovers.

Maandag 02-11-20:
Vanavond maakte ik een grote pan andijviestamppot. Dat was even lang geleden, mmm! Ik had er een slavink bij gebakken in vloeibare plantaardige boter (Jumbo fles). Mijn schoonouders aten ook mee! 


Dinsdag 03-11-20:
Vanmiddag maakte ik al even snel een verrukkelijke andijviesalade met de kruiden van Green Gypsy. Even een mooi fotootje geschoten. En ik maakte een heerlijk recept uit het kookboek van Aviko. Ik gebruikte het flammkuchendeeg van Tante Fanny (kan melk bevatten) en de zoete aardappelblokjes van Aviko. Dit gaan we zeker vaker eten.Woensdag 04-11-20:
Deze tagliatelle zonder pakjes en zakjes zat nog bij ons in de vriezer. Ik had vanmorgen een cursus gehad, en vanmiddag ben ik bij een vriendin op visite geweest voor de verjaardag van haar zoontje. Zo was het toch nog een klein beetje feest. Toen ik thuis kwam heb ik gauw wat satésaus gemaakt (Remia) en een ei gebakken. En de tagliatelle hebben we warm gemaakt in de magnetron. Super fijn om restjes in de diepvries te hebben zitten vind ik altijd.


Donderdag 05-11-20:
Vanavond maakte ik de aardappelbolletjes (Jumbo) in de airfryer warm. Ze waren heerlijk knapperig. Daarbij bakte ik kippenblokjes, als laatste heb ik er de ketjap sesam woksaus van Go-Tan bij gegoten. En we aten sla met een gekookt een ei.


Vrijdag 06-11-20:
Mijn moeder maakte een grote pan ouderwetse kippensoep. Dit is echt de aller lekkerste!!
En ik maakte zelf het aardappelpannetje met sperziebonen erbij. Naar het recept van Rebecca.

aardappelpannetje


Zaterdag 07-11-20:
Vanmiddag zijn we even bij de opa van mijn man langs geweest en daarna hebben we frietjes bij mijn schoonouders gegeten. Altijd lekker hè.


Zondag 08-11-20:
Ons voorgerecht van vanavond was een heerlijke carpaccio van de Meatlovers. Dit vlees ligt bij de Jumbo in de diepvries. Ik maakte de carpaccio zelf helmaal op met truffelmayonaise van Remia, pijnboompitten, rucola, Parmezaanse snippers (Parrano).
En ik maakte het restje van het aardappelpannetje van Vrijdag nog warm wat ik over had, en wat dacht je van een heerlijke steak van de meatlovers? Deze bakte mijn man in de olijfolie. Wat peper en zout erop en dat was een heeeeerlijk stukje vlees. Zo kun je thuis ook echt heel lekker eten zie je maar weer. Alleen wel zonder een toetje, die wilde ik maken maar was ik helemaal vergeten. Het was echt zo’n lekkere luie Zondag! Oh man wat was ik daar aan toe zeg. ’s Middags was ik wel even lekker wezen fietsen met onze zoon.