Kippensoep lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept van oma's kippensoep eet ik m'n hele leven al. Ik weet niet beter. Ik heb ook weleens andere kippensoep op die ook lekker is. Maar tegen dit ouderwets soepje kan geen andere soep tegenop vind ik. Het komt doordat we kippenbouten gebruiken, dit is zulk lekker fijn kippenvlees. Verrukkelijk door de soep. Je kunt het pakje kippensoep ook weglaten en dat vervangen door 3 bouillonblokjes.
*Fructosearm: Gebruik 3 kippenbouillonblokjes (Maggi), kijk voor jezelf of je deze verdragen kan. En voeg een handje vermicelli toe eventueel glutenvrije spaghetti. Vervang de ui door het groen van 2 steeltjes lente-ui.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd1 uurTotale tijd1 uur 10 minuten

 1 kippenbout
 1,50 l water
 1 ui
 1 pakje kippensoep Honig (kan sporen van melk bevatten), Jumbomerk
 handje verse/gedroogde peterselie

1

Doe ongeveer 2,5 liter water in een pan en voeg de kippenbout toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 3 kwartier koken. Haal de kippenbout uit het water en leg op een bord (voorzichtig want hij is heel warm). Laat hem vervolgens even afkoelen.

2

Zeef het water uit de kookpan en zorg dat je 1,5 liter water hebt zo niet dan voeg je nog wat water toe. Doe terug in de kookpan en voeg het zakje kippensoep (of de bouillonkblokjes) toe, roer even door en breng aan de kook.

3

Snij ondertussen de ui fijn. Zodra de soep kookt voeg je de ui (en eventueel de vermicelli) toe. En kook alles 8-10 minuten.

4

Ondertussen haal je al het witte kippenvlees van de bout af en breek in stukjes, kijk goed uit dat er geen botjes meer bij zitten.

5

Snij de peterselie fijn of gebruik gedroogde.

6

En voeg de kip en de peterselie toe aan de soep en roer nog even goed door. En serveer je heerlijke kippensoep in soepkommen met een vers gebakken stokbrood (kijk altijd even goed op de verpakking).

Ingredienten

 1 kippenbout
 1,50 l water
 1 ui
 1 pakje kippensoep Honig (kan sporen van melk bevatten), Jumbomerk
 handje verse/gedroogde peterselie

Stappen

1

Doe ongeveer 2,5 liter water in een pan en voeg de kippenbout toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 3 kwartier koken. Haal de kippenbout uit het water en leg op een bord (voorzichtig want hij is heel warm). Laat hem vervolgens even afkoelen.

2

Zeef het water uit de kookpan en zorg dat je 1,5 liter water hebt zo niet dan voeg je nog wat water toe. Doe terug in de kookpan en voeg het zakje kippensoep (of de bouillonkblokjes) toe, roer even door en breng aan de kook.

3

Snij ondertussen de ui fijn. Zodra de soep kookt voeg je de ui (en eventueel de vermicelli) toe. En kook alles 8-10 minuten.

4

Ondertussen haal je al het witte kippenvlees van de bout af en breek in stukjes, kijk goed uit dat er geen botjes meer bij zitten.

5

Snij de peterselie fijn of gebruik gedroogde.

6

En voeg de kip en de peterselie toe aan de soep en roer nog even goed door. En serveer je heerlijke kippensoep in soepkommen met een vers gebakken stokbrood (kijk altijd even goed op de verpakking).

Kippensoep lactosevrij