Eetdagboek week 43

Maandag 22-10-18:
We aten vanavond weer eens gekookte aardappels. We serveerde er sperziebonen (15 minuten gekookt) en kip schnitzels van de Jumbo bij gebakken in vloeibare plantaardige boter (Jumbomerk). En ik maakte er satésaus bij gemaakt van pindakaas, binnenkort komt deze weer online. 

Dinsdag 23-10-18:
Dit was weer een hele tijd geleden zeg, we aten weer eens koolvis met sojasaus. Zo lekker en ook nog eens volledig lactosevrij. Van de gekookte aardappels die gister over waren heb ik gebakken aardappels van gemaakt. Even een scheutje olie in de pan en bakken maar. Een potje erwten en wortel erbij en aanvallen maar! 

koolvis

Woensdag 24-10-18:
We hadden nog bolognese saus voor de spaghetti in de diepvries zitten. Deze had ik laten ontdooiene. Ik kookte er fusilli bij en bakte er een heerlijk eitje bij in olijfolie. Binnenkort komt dit heerlijke recept weer online. 

Donderdag 25-10-18:
Mijn mannetje wilde weer eens een steak eten. Zo gezegd zo gedaan. We hadden een sirloin steak van de meatlovers gekocht (deze zijn bij de Jumbo verkrijgbaar uit de diepvries). Deze hadden we gebakken in een beetje vloeibare plantaardige boter (Jumbomerk). Een beetje gekruid met zout en peper, voor de rest had hij echt niets nodig. De zoete aardappelblokjes van Aviko maakte we warm in de oven en we serveerde er een beetje rucola bij. Mmm, een lekker (alchoholvrij) biertje erbij en de kaarsjes aan en genieten maar! 

Vrijdag 26-10-18:
Vooraf aten we deze heerlijke groentesoep weer eens. Je kunt er eindeloos mee variëren, gebruik de groentes die jij lekker vind en die je in huis hebt. Daarna maakte ik pizzatjes van het pizzadeeg van Koopmans uit de diepvries (kan sporen van melk bevatten). Deze smeerde ik in met gezeefde tomaten en belegde ze met ham en kaas (gebruik de kaas die je hebben kan). Even bakken in de oven en daarboven op had ik nog wat rucola gelegd. Zo lekker en super simpel. 

groentesoep

Zaterdag 27-10-18:
Vanavond kwamen vrienden gezellig eten bij ons. Ik maakte de ouderwetse tomatensoep met soepvlees van mijn oma. En als hoofdgerecht paneerde ik zelf schnitzels en daarbij serveerde ik een zelfgemaakte champignonsaus en aardappelwaaiers uit de oven en haricots verts uit de oven. Binnenkort komt alles online. Het was verrukkelijk. En als toetje maakte ik de crème brûlée. Een heerlijk avondje wat we afsloten met een potje kolonisten. En ik had onverwachts ineens gewonnen! Altijd goed hè.

Zondag 28-10-18:
Afgelopen week waren mijn schoonouders zoveel jaar getrouwd, en nu hadden ze ons uitgenodigd om vanavond te komen eten. Mijn schoonmoeder had speciaal voor mij deze zalm met spekjes gemaakt. Zo lekker en lief. En als toetje had ze aardbeien, mmm! Heerlijk gegeten!