Lactosevrij eetdagboek week 33

Maandag 12-08-19 en Dinsdag 13-08-19:
We aten weer eens de verrukkelijke en gezonde andijviestamppot. Wij zijn er gek op, met spekjes, walnoten en een scheutje lactosevrije kookroom. Smullen!! En we konden er mooi 2 dagen van eten.

Woensdag 14-08-19:
Vanmorgen zijn we om 10 uur vertrokken richting Duitsland. Naar Xanten, bij ons vandaan ruim een uurtje rijden. Mijn man wilde daar zo graag een keer een dagje heen, je kunt daar dingen bekijken uit de Romeinse tijd. We hebben daar een paar uur rond gelopen. En hebben er een frietje en een schnitzel gegeten.

Daarna zijn we Xanten zelf nog even in geweest en hebben we lekker even geborreld op het terras. En we hebben genoten van een heerlijk ijsje, er waren ook lactosevrije smaken ijs. Dus ik had weer geluk.

We waren vlakbij de supermarkt ‘Kaufland’ dus daar wilde ik dan wel heel graag even heen. Eerst kwamen we in een Kaufland met alleen drinken, maar daaronder zat de supermarkt zelf. Jeetje, wat een grote winkel is het toch. Ik ben dan altijd dol gelukkig, zoveel lactosevrije producten en een stuk goedkoper dan hier in Nederland. Ik heb dus ook van alles in geslagen. Binnenkort komt hier een blogje over online. ’s Avonds toen we thuis kwamen heb ik nacho’s warm gemaakt in de oven en daar bovenop heb ik wat lactosearme crème fraîche en een beetje spicy tomatensaus van Mister kitchen opgedaan. En ik verdeelde er nog wat fijn gesneden paprika en lente-ui overheen. Ik ga binnenkort die saus weer scoren en dan maak ik hem nog eens opnieuw en schiet ik er gelijk een mooie foto van!

Donderdag 15-08-19:
Vanavond pofte ik aardappels, zie dit recept hoe ik dat gedaan heb. Daarbij kookte ik de voorgekookte mais nog even 10 minuten in een kookpan. En ik bakte de krokante schnitzels van de Jumbo even in de koekenpan met olijfolie op laag vuur.

Vrijdag 16-08-19:
Vanavond zijn we met vrienden in Zaltbommel bij de Verdraagzaamheid wezen eten. Ik had bij de reservering aan gegeven dat ik geen lactose kon verdragen. En ik werd super geholpen. Ik heb een tomatensoepje op zonder room en een ladysteak (neem aan dat deze in de olie is gebakken, want ik heb nergens last van gehad) zonder saus. Zo fijn! Als toetje bestelde ik een thee, zoals gewoonlijk hihi. Ik kan ook mijn lactase pakken maar door de hoeveelheid suikers krijg ik toch buikpijn dus kies ik liever voor safe.

Zaterdag 17-08-19:
Vanavond hebben we bij mijn schoonouders gegeten. Ze hadden lekker frietjes gebakken en een varkenshaasje en gemengde sla. Heerlijk was het!

Zondag 18-08-19:
En om het weekend helemaal goed af te sluiten bestelden we ook nog maar eens een pizzatje bij Domino’s haha. Mijn broertje en schoonzus kwamen eten, en hun houden ook enorm van pizza’s. Ik bestelde een vegan pizza en voegde ham en champignons toe aan de vegan pizza margherita. Ik ben zo blij met Domino’s, ik vind het heerlijke kaas. En als toetje had ik ’s middag Tiramisu gemaakt. Deze was ook verrukkelijk, deze maakte ik met de lactosearme mascarpone van Minusl.