Kokosmakronen lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 16 kokosmakronen.

Dit is een super simpel recept voor zelfgemaakte kokos makronen. En ze staan ze zo in de oven. Heerlijk die kokossmaak. Dus als je onverwachts visite krijgt en je hebt er alles voor in huis dan kun je zo maken want ze zijn zo klaar.

Wij lusten ze samen natuurlijk niet allemaal op dus heb ik ze uitgedeeld aan de familie. Ze vonden ze allemaal heel erg lekker. Dat vind ik altijd ook zo leuk aan zelf iets bakken, de complimenten die je krijgt. De meeste kokosmakronen uit de supermarkt zijn ook lactosevrij, kijk altijd goed op de verpakking.

*Fructosearm: Je kunt de vanillesuiker weglaten en vanillearoma gebruiken.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd25 minuten

 4 eieren
 200 g kokosrasp
 175 g suiker
 1 zakje vanillesuiker
 snufje zout

1

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht (oventijd 20 minuten).

2

Scheid de eieren. Zet een kom neer. Ik knak ze altijd voor de helft op een kom en pak dan het ene stukje eierdop in de ene hand en het andere stukje in de andere en laat dan rustig het eiwit eruit lopen zodat het in de kom terecht komt. En giet de eierdooier voorzichtig heen en weer. Vervolgens doe je de eierdooier in een ander schaaltje deze gebruik je niet voor dit recept.

3

Doe nu de eiwitten in een kom en voeg de suiker, vanillesuiker, snufje zout en de kokos toe en roer door.

4

Doe het beslag in de steelpan. Roer af en toe. En verhit enkele minuten, het mag niet verkleuren.

5

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier nu ongeveer 16 bolletjes kokos makronen op met behulp van 2 eetlepels.

6

Leg ze wel wat uit elkaar anders kleven ze straks vast aan elkaar. Zet nu in de oven voor ongeveer 20 minuten. En klaar zijn je heerlijke kokos makronen.

7

Ingredienten

 4 eieren
 200 g kokosrasp
 175 g suiker
 1 zakje vanillesuiker
 snufje zout

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht (oventijd 20 minuten).

2

Scheid de eieren. Zet een kom neer. Ik knak ze altijd voor de helft op een kom en pak dan het ene stukje eierdop in de ene hand en het andere stukje in de andere en laat dan rustig het eiwit eruit lopen zodat het in de kom terecht komt. En giet de eierdooier voorzichtig heen en weer. Vervolgens doe je de eierdooier in een ander schaaltje deze gebruik je niet voor dit recept.

3

Doe nu de eiwitten in een kom en voeg de suiker, vanillesuiker, snufje zout en de kokos toe en roer door.

4

Doe het beslag in de steelpan. Roer af en toe. En verhit enkele minuten, het mag niet verkleuren.

5

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier nu ongeveer 16 bolletjes kokos makronen op met behulp van 2 eetlepels.

6

Leg ze wel wat uit elkaar anders kleven ze straks vast aan elkaar. Zet nu in de oven voor ongeveer 20 minuten. En klaar zijn je heerlijke kokos makronen.

7

Kokosmakronen lactosevrij