Ben jij ook altijd zo dol op crème brulee? Ik heb hier een super makkelijk recept voor jou. En hij hoeft niet in de oven. Alleen wel minstens een uur afkoelen. Dus je moet hem wel van te voren maken,
maar dat juist alleen maar handig toch? Dan hoef jij niet meer lang in de keuken te staan voor het toetje. Je moet alleen even een paar minuten met de gasbrander aan de slag. Gebruik de lactosearme melk van MinusL, Arla, Campina, Aldi of Lidl.
*Fructoserarm: Vervang de suiker door druivensuiker (dextrose Zonnatura).
Doe de suiker in een schaaltje samen met de custard poeder. En roer even door.
Neem nu 8 eetlepels van de lactosevrije melk en roer dit door het suiker-custard mengsel.
Doe de rest van de melk samen met de slagroom in een kookpan en maak warm.
Voeg het custard mengsel al roerende toe aan de hete melk.
Breng het geheel aan de kook en blijf goed roeren met een garde. En zo zul je zien dat het mengsel steeds dikker wordt. Laat het ongeveer nog 3 minuten koken op zacht vuur en roer af en toe.
Giet het custard mengsel in een maatbeker zodat je beter kunt gieten.
Zet de schaaltjes klaar en vul tot de rand met de pudding.
Laat vervolgens opstijven, minimaal een uur buiten de koelkast. Daarna in de koelkast bewaren.
Voor het opdienen bestrooi je de schaaltjes met suiker of rietsuiker en verhit de suikerlaag met een crème brûléebrander tot de suiker karamelkleurig wordt. Kijk uit dat het niet verbrand.
Serveer er een toef lactosevrije slagroom en/of een bolletje ijs bij. Maar zonder is het ook al lekker genoeg. Mmmm, geniet ervan!
Ingredienten
Stappen
Doe de suiker in een schaaltje samen met de custard poeder. En roer even door.
Neem nu 8 eetlepels van de lactosevrije melk en roer dit door het suiker-custard mengsel.
Doe de rest van de melk samen met de slagroom in een kookpan en maak warm.
Voeg het custard mengsel al roerende toe aan de hete melk.
Breng het geheel aan de kook en blijf goed roeren met een garde. En zo zul je zien dat het mengsel steeds dikker wordt. Laat het ongeveer nog 3 minuten koken op zacht vuur en roer af en toe.
Giet het custard mengsel in een maatbeker zodat je beter kunt gieten.
Zet de schaaltjes klaar en vul tot de rand met de pudding.
Laat vervolgens opstijven, minimaal een uur buiten de koelkast. Daarna in de koelkast bewaren.
Voor het opdienen bestrooi je de schaaltjes met suiker of rietsuiker en verhit de suikerlaag met een crème brûléebrander tot de suiker karamelkleurig wordt. Kijk uit dat het niet verbrand.
Serveer er een toef lactosevrije slagroom en/of een bolletje ijs bij. Maar zonder is het ook al lekker genoeg. Mmmm, geniet ervan!