Lactosevrij eetdagboek week 10

Maandag 04-03-19 en Dinsdag 05-03-19:
Vanavond maakte ik voor het eerst lactosevrije boerenkool. Mijn moeder maakte hem altijd voor ons. Maar het werd eens hoog tijd dat ik zelf eens aan de slag ging. Zij voegt er nooit spekjes aan toe en dat vinden wij nou juist zo lekker. Ik gebruikte boerenkool uit de diepvries, binnenkort laat ik je zien hoe ik te werk ging.

Woensdag 06-03-19:
Vandaag aten we zoete aardappel frietjes van Aviko uit de airfryer. Met wat rucola (daar maakte ik een snelle honing mosterd dressing voor: 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel honing (of rijststroop), 3 eetlepels olie) en pijnboompitten. En daar hoort natuurlijk een lekker stukje Sirloin Steak USA bij van de Meatlovers. Gebakken in een klontje wajang boter.

Donderdag 07-03-19:
Ik vind het iedere week weer een sport om weer wat anders lekkers op tafel te zetten. Deze keer kwam ik het recept voor de taco’s weer tegen dus besloot ik deze weer te maken en gelijk online te zetten. Zo simpel zonder pakjes en zakjes en mega lekker! De foto zegt genoegt toch? Je kunt gezeefde tomaten gebruiken of tomatenblokjes. Ik gebruik net wat ik in huis heb.

taco's

Vrijdag 08-03-19:
Het is weer Vrijdag en dat betekend “Soepdag”. Ze kunnen hier thuis niet genoeg krijgen van de tomatensoep. Dus maakte ik deze variant weer een keer. En daar smullen we het hele weekend van met z’n alle. We hadden nog wat taco’s over van gister dus deze maakte ik er ook nog bij warm.

Zaterdag 09-03-19:
Het lievelingskostje van mijn man naar het recept van mijn schoonmoeder. Een broodje met satésaus, gyros en sla. Ik maakte voor mezelf satésaus. Binnenkort komt de satésaus met pindakaas weer online, maar ik vergeet telkens een goede foto te maken. En voor mijn man maakte ik de wijko satésaus, helaas voor ons deze bevat lactose.

Zondag 10-03-19:
Sushi-time!! Ik maakte sushi en deze hebben we mijn broer en schoonzusje op gegeten. Mmm, was heerlijk! Wil jij ook een keer sushi maken? Bekijk dit bericht dan eens! Het kost even wat tijd maar moeilijk is het zeer zeker niet. Ik vind het super leuk om te maken.