Bami zonder pakjes en zakjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 4-6 personen.

Bami, iedereen maakt het. Maar meestal wel met een verpakking. Mijn ouders eten ook zoooo vaak bami. Die vinden de verpakkingen van de Aldi het lekkerst. Nou ze moeten dit recept maar eens proeven dan willen ze die niet meer haha. Nee grapje, maar ik vind het juist leuk om zonder pakjes of zakjes te koken en mijn moeder weer niet. Maar die hoeft ook geen ingrediëntenlijsten te lezen. Ik ben dat soms echt zo zat. En wat dacht je van de mensen die zelfs ook geen sporen van melk kunnen verdragen? Dan 'moet' je wel zelf aan de slag. Ik ben heel blij dat ik wel wat kan verdragen want anders is het nog een ergere zoektocht.

Maar deze bami is natuurlijk weer met ingrediënten ontstaan die ik mijn keukenkastjes had staan. Dat gebeurd hier eigenlijk heel vaak moet ik eerlijk bekennen. En ik had onwijs veel kruiden, sommige die ik helemaal vergeten was. Kruiden geven zoveel meer smaak aan je gerecht. Je kunt natuurlijk ook iets meer kruiden toevoegen daar kan jij zelf mee spelen. De chilisaus geeft er een lekkere pit aan.

Natuurlijk hoort hier lactosevrije satésaus (link van het recept vind je onderaan), kroepoek en een gebakken eitje bij. Je kunt ook de kant en klare lactosevrije satésaus gebruiken zoals:
- satésaus Remia kant en klaar en die jezelf aan moet met maken met lactosevrije melk of water
- satésaus hot/ ketjap Remia
- Inproba
- pittige Surinaamse pindasaus Aldi
– bakjes satesaus Lidl
- bakjes sate Aldi
- satesaus Hela (lactosevrij en glutenvrij)
- saté ajam met pindasaus en saté babi met pindasaus AH
- zakje marinade sate (kan melk bevatten)/ javaanse pinda satesaus/ satesaus pikant Conimex

bami

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd40 minuten

 400 g kippendijfilet
 olijfolie
 500 g mie
 1 courgette
 1 ,5 paprika (groen)
 1 grote geschrapte wortel
 2 steeltjes lente-ui
 halve theel laos kruiden
 halve theel ketoembar
 halve theel kurkuma
 flinke snuf chilipoeder
 flinke snuf knoflookpoeder
 flinke snuf kerriepoeder
 scheutje sojasaus
 1 eetl Verstegen Sweet chili zonder suiker/ Inproba minder suiker
 4 -6 eieren

1

Kook de mie zoals op de verpakking staat. En giet deze af, meng er een scheutje olijfolie doorheen.

2

Doe een beetje olijfolie in de hapjespan. Snij de kippendijfilet in stukjes en bak deze gaar.

3

Snij de courgette, paprika, wortel en de lente-ui ondertussen fijn.

4

En bak de groente ruim 5 minuten mee.

5

Voeg de kruiden toe. En roer alles goed door elkaar.

6

Voeg de sojasaus en de chilisaus toe. En roer weer goed door.

7

Meng de mie met de groente en kruiden en de kip.

8

Bak er nog een lekker eitje bij in olijfolie.

bami

9

En nu opscheppen maar!!!

bami

10

bami


Lactosevrije satésaus - Lactosevrijeten.nl

Ingredienten

 400 g kippendijfilet
 olijfolie
 500 g mie
 1 courgette
 1 ,5 paprika (groen)
 1 grote geschrapte wortel
 2 steeltjes lente-ui
 halve theel laos kruiden
 halve theel ketoembar
 halve theel kurkuma
 flinke snuf chilipoeder
 flinke snuf knoflookpoeder
 flinke snuf kerriepoeder
 scheutje sojasaus
 1 eetl Verstegen Sweet chili zonder suiker/ Inproba minder suiker
 4 -6 eieren

Stappen

1

Kook de mie zoals op de verpakking staat. En giet deze af, meng er een scheutje olijfolie doorheen.

2

Doe een beetje olijfolie in de hapjespan. Snij de kippendijfilet in stukjes en bak deze gaar.

3

Snij de courgette, paprika, wortel en de lente-ui ondertussen fijn.

4

En bak de groente ruim 5 minuten mee.

5

Voeg de kruiden toe. En roer alles goed door elkaar.

6

Voeg de sojasaus en de chilisaus toe. En roer weer goed door.

7

Meng de mie met de groente en kruiden en de kip.

8

Bak er nog een lekker eitje bij in olijfolie.

bami

9

En nu opscheppen maar!!!

bami

10

bami

Bami zonder pakjes en zakjes lactosevrij