Boerenkool lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.

Ik pakte altijd boerenkool van mijn moeder. Maar nu hadden wij ook zo'n zin in boerenkool dus besloot ik hem zelf eens te maken. En wat is dat simpel zeg. Dat ga ik zeker vaker doen. Mijn moeder doet er nooit spekjes doorheen maar mijn man vind dat juist wel weer lekker. Dus dat heb ik ook gedaan, en ik vind hem nu inderdaad ook nog lekkerder dan voorheen.

Stamppotjes zijn dan misschien een beetje ouderwets hier smullen we er nog heerlijk van. En veel Hollanders met mij denk ik.

*Fructosearm: Kijk uit met de hoeveelheid boerenkool en kruiden, kijk voor jezelf wat je verdragen kan.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd40 minuten

 1 kg aardappels
 snufje zout
 350 g boerenkool (diepvries)
 150 g spekjes
 1 rookworst
 flinke scheut lactosearme MinusL/Arla lactofree/ Campina/ Aldi/ Lidl/ Jumbomerk/ Ahmerk of plantaardige melk
 scheutje vloeibare plantaardige boter (becel/Jumbomerk)
 1 handje zelf geraspte belegen tot oude Hollandse harde kaas
 flinke snuf zout
 flinke snuf chilipoeder
 flinke snuf paprikapoeder

1

Doe de aardappels met voldoende water in een kookpan en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook, en laat ongeveer 15 minuten koken. Voeg de dan de boerenkool toe en kook nog 8-10 minuten mee.

2

Giet ze af in een vergiet, en doe ze weer terug in de kookpan. Voeg het scheutje lactosevrije melk en boter toe en stamp even door met een stamper.

3

Snij de rookworst in stukjes en voeg ook toe.

4

Bak de spekjes ondertussen even aan in een koekenpan.

5

Voeg de kruiden, kaas en de spekjes als laatste toe en stamp alles even door elkaar met een stamper.

6

Dat wordt smullen!

7

Ingredienten

 1 kg aardappels
 snufje zout
 350 g boerenkool (diepvries)
 150 g spekjes
 1 rookworst
 flinke scheut lactosearme MinusL/Arla lactofree/ Campina/ Aldi/ Lidl/ Jumbomerk/ Ahmerk of plantaardige melk
 scheutje vloeibare plantaardige boter (becel/Jumbomerk)
 1 handje zelf geraspte belegen tot oude Hollandse harde kaas
 flinke snuf zout
 flinke snuf chilipoeder
 flinke snuf paprikapoeder

Stappen

1

Doe de aardappels met voldoende water in een kookpan en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook, en laat ongeveer 15 minuten koken. Voeg de dan de boerenkool toe en kook nog 8-10 minuten mee.

2

Giet ze af in een vergiet, en doe ze weer terug in de kookpan. Voeg het scheutje lactosevrije melk en boter toe en stamp even door met een stamper.

3

Snij de rookworst in stukjes en voeg ook toe.

4

Bak de spekjes ondertussen even aan in een koekenpan.

5

Voeg de kruiden, kaas en de spekjes als laatste toe en stamp alles even door elkaar met een stamper.

6

Dat wordt smullen!

7

Boerenkool lactosevrij