Aardappelpannetje met sperziebonen lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2-3 personen.

Dit heerlijke recept voor een makkelijk aardappelpannetje met sperziebonen en spekjes stuurde Rebecca naar me op. Een heerlijk recept weer, zoiets miste ik altijd nog. Dus ook ik ben hier heel erg blij mee, we vonden het allemaal erg lekker. Dus ook dit recept van Rebecca komt hier vaker op tafel. Je kunt de spekjes eerst ook knapperig bakken en de pan even af spoelen dat scheelt weer een pan minder met de vaat dacht ik later.

Ik kreeg laatst de vraag hoe ik mijn aardappeltjes altijd gaar kreeg? Nou daar heb ik wat op gevonden, want ook hier was alles nog niet gaar terwijl het dan echt een hele tijd op het vuur had gestaan. Mijn man zei toen we net samen woonden (lees: al 6 jaar geleden), probeer eens even de deksel op de pan te doen dan stomen ze misschien iets beter gaar. En sindsdien doe ik het ook zo, ook met de aardappelschijfjes, en het werkt perfect. We hebben sindsdien perfecte krieltjes, aardappelblokjes of aardappelschijfjes. Lekker met een korstje en geen slappe troep of aardappeltjes die niet gaar zijn.

Je kunt met dit recept voor een aardappelpannetje ook eindeloos variëren; wat dacht je van kip, courgette of paprika erdoorheen? Dat is net wat jij lekker vind.

Benieuwd naar andere recepten van Rebecca? Onder dit recept staan wat links met heerlijke inspiratie.

aardappelpannetje

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd30 minuten

 600 g aardappelschijfjes
 1 ui (of 2 steeltjes lente-ui)
 200 g sperziebonen
 150 g spekjes
 35 g tomatenpuree (half klein blikje)
 1 theel Italiaanse kruiden
 1 theel peper
 snufje chilipoeder
 scheutje olijfolie

1

Bak de spekjes in een hapjespan of koekenpan knapperig. Het vet giet je tussendoor af, zo worden ze lekker knapperig.

2

Doe een scheutje olijfilie in de hapjespan of koekenpan en laat warm worden. Bak de aardappelschijfjes even 10 minuten aan, en doe dan ongeveer 10 minuten de deksel op de pan om ze goed te laten garen. Blijf voorzichtig roeren.

3

Snij de ui (of lente-ui) fijn en bak deze nog een paar minuten mee.

4

Voeg de Italiaanse kruiden, peper en de snuf chilipoeder toe.

5

Snij je sperziebonen door de helft. En kook deze 6-8 minuten in een laagje water in een kookpan. En giet deze af.

6

Voeg de boontjes en de spekjes toe aan de aardappelschijfjes. Voeg een half blikje tomatenpuree erdoorheen en voilà.

aardappelpannetje

7

aardappelpannetje

8

aardappelpannetje


Aardappelschotel uit de oven  - Lactosevrijeten.nl
Tomatensoep van Rebecca - Lactosevrijeten.nl
Tagliatelle met spinazie en groene pesto - Lactosevrijeten.nl

Ingredienten

 600 g aardappelschijfjes
 1 ui (of 2 steeltjes lente-ui)
 200 g sperziebonen
 150 g spekjes
 35 g tomatenpuree (half klein blikje)
 1 theel Italiaanse kruiden
 1 theel peper
 snufje chilipoeder
 scheutje olijfolie

Stappen

1

Bak de spekjes in een hapjespan of koekenpan knapperig. Het vet giet je tussendoor af, zo worden ze lekker knapperig.

2

Doe een scheutje olijfilie in de hapjespan of koekenpan en laat warm worden. Bak de aardappelschijfjes even 10 minuten aan, en doe dan ongeveer 10 minuten de deksel op de pan om ze goed te laten garen. Blijf voorzichtig roeren.

3

Snij de ui (of lente-ui) fijn en bak deze nog een paar minuten mee.

4

Voeg de Italiaanse kruiden, peper en de snuf chilipoeder toe.

5

Snij je sperziebonen door de helft. En kook deze 6-8 minuten in een laagje water in een kookpan. En giet deze af.

6

Voeg de boontjes en de spekjes toe aan de aardappelschijfjes. Voeg een half blikje tomatenpuree erdoorheen en voilà.

aardappelpannetje

7

aardappelpannetje

8

aardappelpannetje

Aardappelpannetje met sperziebonen lactosevrij