Scroppino met Orange Jasmin Yuzu Prof. Grunschnabel

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen.

Ik mocht 10 verschillende soorten vegan (dus ook lactosevrij) ijs van Professor Grunschnabel proeven. Ik heb daar al een leuke blog over geschreven (zie onderaan dit recept). Zo ik kende heel veel soorten ijs nog niet, en deze smaak Orange Jasmin Yuzu ook niet. Bij de eerste hap bevind je je gelijk in tropische sferen dat verzeker ik je, al is het hartje zomer of winter. Zo lekker fris door de sinaasappel-citroen smaak en dit ijs is lekker romig.

En toen kwam ik op het idee om er een heerlijke scroppino mee te maken ik zag een heerlijk recept bij Cocktailicious en heb dit verdubbeld. Dit staat al heel lang op mijn lijstje. Wat is het nu eigenlijk? Scroppino is een cocktail en spoom, een drankje met ijs dat als tussengerecht of nagerecht tijdens een diner wordt gebruikt. Ze noemen het ook weleens een sgroppino maar dan wordt het met de garde geklopt. Wij hebben het deze keer als toetje gegeten met cheesecakeballetjes (binnenkort online) maar bijvoorbeeld voor de feestdagen kun je het ook prima als tussengerecht gebruiken. Ze gebruiken vaak sorbetijs maar ik dacht ik ga het gewoon eens met dit ijs proberen en het is echt super lekker geworden. Binnenkort komt er ook nog een alcoholvrije scroppino op de site.

Heb jij ook een lekker recept bedacht wat ik met het ijs van Professor Grunschnabel kan maken? Laat het achter op mijn social media of mail naar info@lactosevrijeten.nl. Wie weet maak jij kans op maar liefst 8 potten ijs.

scroppino

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd10 minutenTotale tijd10 minuten

 40 ml wodka
 60 ml prosecco
 4 flinke bolletjes Orange Jasmin Yuzu ijs Professor Grunschnabel
 citroen (garnering)

1

Doe de wodka, prosecco en het lactosevrije ijs in een blender of kom. En maak het lekker luchtig met de blender of staafmixer.

2

Schenk in mooie champagneglazen.

3

Steek er een rietje in en snij schijfjes van een citroen. Zet deze op de glazen.

scroppino

4

Ik heb ze 2 uurtjes van te voren gemaakt en ze smaakten nog heerlijk. Ik heb ze in de koelkast bewaard.

scroppino

5

scroppino


Professor Grunschnabel.com
Professor Grunschnabel ijs - Lactosevrijeten.nl
Scroppino - Cocktailicious.nl

Ingredienten

 40 ml wodka
 60 ml prosecco
 4 flinke bolletjes Orange Jasmin Yuzu ijs Professor Grunschnabel
 citroen (garnering)

Stappen

1

Doe de wodka, prosecco en het lactosevrije ijs in een blender of kom. En maak het lekker luchtig met de blender of staafmixer.

2

Schenk in mooie champagneglazen.

3

Steek er een rietje in en snij schijfjes van een citroen. Zet deze op de glazen.

scroppino

4

Ik heb ze 2 uurtjes van te voren gemaakt en ze smaakten nog heerlijk. Ik heb ze in de koelkast bewaard.

scroppino

5

scroppino

Scroppino met Orange Jasmin Yuzu Professor Grunschnabel