Aardappelspiralen met rozemarijn lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 aardappelspiralen.

Deze aardappelspiralen zijn super leuk om te maken en heel lekker. En helemaal niet moeilijk, alleen heb je er wel er een aantal producten voor dus om ze überhaupt te kunnen maken. Bijvoorbeeld een spiraalsnijder. Ik had hem van Tupperware gebruikt maar je kunt hem ook bij Bol.com bestellen (hieronder zie je de link). Van tupperware zijn ze niet meer te koop helaas, daar had ik hem van jaren geleden.

En je hebt 4 lange cocktailprikkers nodig. Daar rol je de aardappel omheen.

Verdeel de kruiden er naar smaak overheen en bakken maar. Gebruik verse rozemarijn voor het lekkerste resultaat. Bij mij staat deze in mijn kruidentuintje, ideaal. Zelfs heeft deze de winter overleefd, dus ik hoop dat ik er deze winter ook lekker van kan genieten.
Wij zijn er dol op, je aardappel wordt lekker knapperig. Serveer er groente en een heerlijk stukje vlees bij en je hebt een lekker maaltje. Of wat dacht je om ze bij de borrel te serveren met een aantal lekkere dipjes?

Een lekkere variatietip? Bak ze een paar minuten in de frietpan, kruid ze daarna naar smaak.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 4 aardappels (middel)
 scheutje olijfolie
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapoeder
 handje verse rozemarijn

1

Verwarm je oven voor op 180 graden hetelucht (oventijd 20-25 minuten).

2

Was de aardappels goed af, want de schil ga je ook gebruiken.

3

Zet de spiraalsnijder in de aardappel en draai voorzichtig rond totdat je aan het einde bent, soms breekt de aardappel af op het einde. Dat geeft niks, dan heb je alleen een kortere spiraal. Of doe 2 stukjes op 1 cocktailprikker.

4

Rol de aardappels om de cocktailprikker heen, je duwt de prikker door het gaatje. Zet deze bovenaan vast en trek de aardappel dan voorzichtig naar beneden.

5

Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de aardappelspiralen hierop.

6

Besprenkel met de olijfolie en verdeel de kruiden en de fijngesneden rozemarijn eroverheen.

7

Bak de aardappelspiralen in ongeveer 20-25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

8

Serveer er een flinke klodder mayonaise bij en aanvallen maar!

9

aardappelspiralen


Bol.com - Spiraalsnijder aardappel

Ingredienten

 4 aardappels (middel)
 scheutje olijfolie
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapoeder
 handje verse rozemarijn

Stappen

1

Verwarm je oven voor op 180 graden hetelucht (oventijd 20-25 minuten).

2

Was de aardappels goed af, want de schil ga je ook gebruiken.

3

Zet de spiraalsnijder in de aardappel en draai voorzichtig rond totdat je aan het einde bent, soms breekt de aardappel af op het einde. Dat geeft niks, dan heb je alleen een kortere spiraal. Of doe 2 stukjes op 1 cocktailprikker.

4

Rol de aardappels om de cocktailprikker heen, je duwt de prikker door het gaatje. Zet deze bovenaan vast en trek de aardappel dan voorzichtig naar beneden.

5

Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de aardappelspiralen hierop.

6

Besprenkel met de olijfolie en verdeel de kruiden en de fijngesneden rozemarijn eroverheen.

7

Bak de aardappelspiralen in ongeveer 20-25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

8

Serveer er een flinke klodder mayonaise bij en aanvallen maar!

9

aardappelspiralen

Aardappelspiralen met rozemarijn lactosevrij