Kipfilet gevuld en gerold in katenspek lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen.

Heb jij ook zin in kipfilet maar wil je een keer wat anders dan de standaard kip die je altijd maakt? Maak deze gevulde kipfilet in katenspek eens! Super lekker en natuurlijk lactosevrij. Dat wordt smullen. En je hebt echt eens een keer wat anders. Serveer er aardappeltjes en een salade bij en je hebt een heerlijk maaltje.

Ik kreeg een hele tijd geleden dit recept van Samira, zij gebruikte lactosevrije kruidenboter en ontbijtspek. Omdat ik al mijn recepten verloren was met problemen met de website 2 jaar geleden werd het hoog tijd om dit recept weer toe te voegen. Ik heb dit alleen nu wel aan gepast, ik gebruikte de haverspread naturel van Oatly. Deze smelt niet, en zo blijft de vulling mooi zitten. Maar je kunt hem natuurlijk ook met lactosevrije kruidenboter maken, gebruik dan de plantaardige kruidencrème van Jumbo uit de koeling of maak de kruidenboter zelf (recept vind je onderaan).

Ik ben zo blij met de nieuwe soorten haverspread van Oatly. Ik heb ze echt al vaak gekocht, vooral de naturel en de tomaat-basilicum. Ik vind ze heerlijk. Ik maak ook vaak dips met de naturel spread. Verkrijgbaar bij de Albert Heijn in het koelschap.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd30 minuten

 2 kipfilets
 100 g katenspek
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
Voor de vulling:
 2 eetl Oatly haverspread naturel
 1 theel chilisaus (50% minder suiker Inproba)
 snufje knoflookpoeder
 snufje paprikapoeder
 snufje zout
 snufje peper
 1 volle theelepel Italiaanse kruiden
 scheutje olijfolie
 + extra Italiaanse kruiden voor op de kip

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht (oventijd 25 minuten).

2

Kruid de kipfilets met de zout en peper.

3

Maak een inkeping in het midden van de kipfilets.

4

Meng de haverspread naturel met alle kruiden en de chilisaus.

5

En vul de kipfilets met de haverspread.

6

Rol de katenspek om de kipfilets heen, er mogen nog openingen tussen zitten.

7

Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie met behulp van een kwastje.

8

Leg de gevulde kipfilets gewikkeld in het katenspek in de ovenschaal met de bovenkant naar boven.

9

Zet ze in de voorverwarmde oven en bak ze gaar. Strooi vlak voor het opdienen nog wat Italiaanse kruiden eroverheen voor finishing touch.

10

Serveer er een lekkere salade en aardappeltjes bij.

kipfilet

11

Eetsmakelijk!

12

kipfilet


Lactosevrije kruidenboter - Lactosevrijeten.nl

Ingredienten

 2 kipfilets
 100 g katenspek
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
Voor de vulling:
 2 eetl Oatly haverspread naturel
 1 theel chilisaus (50% minder suiker Inproba)
 snufje knoflookpoeder
 snufje paprikapoeder
 snufje zout
 snufje peper
 1 volle theelepel Italiaanse kruiden
 scheutje olijfolie
 + extra Italiaanse kruiden voor op de kip

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht (oventijd 25 minuten).

2

Kruid de kipfilets met de zout en peper.

3

Maak een inkeping in het midden van de kipfilets.

4

Meng de haverspread naturel met alle kruiden en de chilisaus.

5

En vul de kipfilets met de haverspread.

6

Rol de katenspek om de kipfilets heen, er mogen nog openingen tussen zitten.

7

Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie met behulp van een kwastje.

8

Leg de gevulde kipfilets gewikkeld in het katenspek in de ovenschaal met de bovenkant naar boven.

9

Zet ze in de voorverwarmde oven en bak ze gaar. Strooi vlak voor het opdienen nog wat Italiaanse kruiden eroverheen voor finishing touch.

10

Serveer er een lekkere salade en aardappeltjes bij.

kipfilet

11

Eetsmakelijk!

12

kipfilet

Kipfilet gevuld en gerold in katenspek lactosevrij