Ciabatta met pesto en pijnboompitten lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2-3 personen.

Dit heerlijke ciabatta brood gegrild in de oven met Parmezaanse kaas, pijnboompitten en groene pesto wil toch iedereen? Serveer het bij een heerlijk soepje of zo los als voorgerecht kan het natuurlijk ook. Eens een keer wat anders dan het standaard stokbroodje met kruidenboter (plantaardige kruidencrème Jumbo of zelfgemaakte kruidenboter) of aioli.

Parmezaanse kaas bevat nog een kleine hoeveelheid lactose, ik kan deze prima verdragen. Zelfs de Parrano geraspt. Kun jij er nu niet tegen en krijg je er buikpijn van? Ga dan voor plantaardige kaas zoals Violife (AH) of rasp zelf van belegen tot oude kaas.

Je hebt gelukkig veel verschillende soorten kant en klare lactosevrije (vegan) pesto's. Maar zelf maken is natuurlijk ook hartstikke lekker (recept staat onderaan).

Ik had soep uit de vriezer gehaald en deze was ik aan het opwarmen. En de ciabatta lag in de oven. En ineens kwam het geniale idee om het eens te beleggen en en heel even te grillen. Ik heb serieus één keer de grill stand in de oven gebruikt en toen waren alle stokbroodjes aangebrand, en dat terwijl ik met een vriendin aan het koken was. Help! Daarna nooit meer gedurfd, dus nu toch maar weer eens de stoute schoenen aan getrokken. En het was nu zeer goed geslaagd. Je moet ze er dus gewoon niet te lang onder laten liggen daar ben ik nu wel achter hihi.

*Fructosearm: Maak de pesto zelf zonder de knoflook. En kijk voor jezelf of je tarwe verdragen kan.

Voorbereidingstijd8 minutenKook tijd12 minutenTotale tijd20 minuten

 1 afbak ciabatta AH/ Lidl
 50 g Parmezaanse kaas zelf geraspt/ Parrano geraspt
 3 flinke eetl groene pesto genovese bio Costa Ligure AH/ pesto bio Plus/ pesto bio Xenos/ pesto Terrasana Jumbo of zelfgemaakte
 2 handjes pijnboompitten

1

Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht (oventijd 6-8 minuten). Volg de instructies op de verpakking.

2

Haal de ciabatta uit de verpakking en plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat. En bak af.

3

Laat even afkoelen en snij dan door de midden.

4

Smeer lekker dik in met de lactosevrije pesto.

5

Strooi er de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten overheen.

6

Zet de oven nu op de grill stand. Bij mij is dat hetelucht - grillen en verwarm deze voor op 200 graden (oventijd 3-5 minuten).

7


Lactosevrije groene pesto - Lactosevrijeten.nl

Ingredienten

 1 afbak ciabatta AH/ Lidl
 50 g Parmezaanse kaas zelf geraspt/ Parrano geraspt
 3 flinke eetl groene pesto genovese bio Costa Ligure AH/ pesto bio Plus/ pesto bio Xenos/ pesto Terrasana Jumbo of zelfgemaakte
 2 handjes pijnboompitten

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht (oventijd 6-8 minuten). Volg de instructies op de verpakking.

2

Haal de ciabatta uit de verpakking en plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat. En bak af.

3

Laat even afkoelen en snij dan door de midden.

4

Smeer lekker dik in met de lactosevrije pesto.

5

Strooi er de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten overheen.

6

Zet de oven nu op de grill stand. Bij mij is dat hetelucht - grillen en verwarm deze voor op 200 graden (oventijd 3-5 minuten).

7

Ciabatta met pesto en pijnboompitten lactosevrij