Eetdagboek week 49

Maandag 03-12-18:
Mijn schoonzusje was jarig. En we waren uitgenodigd om chinees te komen eten. En daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen. Ze hadden nasi en tjap tjoy met ossenhaas besteld, en daar heb ik heerlijk van gesmikkeld. Ben alleen vergeten een foto te nemen. 

Dinsdag 04-12-18:
Vanavond aten we weer eens rauw gebakken aardappelblokjes. Aardappels wassen, en in blokjes snijden. Olie verwarmen in een hapjespan, blokjes aan toevoegen en in 10 minuten aanbakken. Dan 10 minuten met de deksel erop om ze gaar te laten stomen en klaar (binnenkort weer online). Daarbij serveerde ik een worstje en wat rucola. Mmm! Simpel maar wel heel erg lekker. 

Woensdag 05-12-18:
Vandaag kwam Sinterklaas dan echt aan in Nederland. Ik wilde toch wat leuks doen saampjes, dus maakte ik een lactosevrije kaasfondue. Zo lekker, en super simpel en ik heb gewoon kaas uit de winkel gebruikt. 

Donderdag 06-12-18:
We hadden nog krieltjes over van gister van de kaasfondue dus deze heb ik heerlijk even opgebakken in zonnebloemolie. 10 minuten aan gebakken en 10 minuten zachtjes aangezet met de deksel op de hapjespan zodat ze goed gaar worden van binnen. Sperziebonen uit de vriezer 20 minuten gekookt. En ik maakte de aller lekkerste gehaktballetjes weer. 

Vrijdag 07-12-18:
Rebecca had me een heerlijk recept voor simpele tomatensoep gestuurd. En omdat wij graag op Vrijdag een soepje eten besloot ik hem gelijk maar eens te maken. Super lekker en erg simpel, heerlijk die bite van de prei en lente-ui. Ik bakte er pistoletjes bij in de oven en ik had nog wat kaasfondue en gehaktballetjes over. 

Zaterdag 08-12-18:
Mijn mannetje had zin in pizza en hij wilde naar de pizzaria. We besloten om toch lekker thuis te blijven en ik maakte zelf het pizzadeeg in de broodbakmachine. Ik had een boekje bij de broodbakmachine gekregen en daar heb ik het recept uit gehaald. Maar heb je nu geen broodbakmachine?Gebruik dan dit recept voor zelfgemaakt pizzadeeg. Dan moet je het zelf alleen kneden en rijzen. Allebei hebben we hem zelf belegd. Ik met gezeefde tomaten, Parmezaanse kaas van Parrano, schouderham (Jumbo), champignons, lente-ui en nog wat Parmezaanse kaas en Italiaanse gedroogde kruiden erover heen. Mmm, zo lekker! Mijn mannetje had hem belegd met gezeefde tomaten, Parmezaanse kaas, ham, kipfilet uitgelekt op zonnebloemolie (Aldi) en Parmezaanse kaas en gedroogde Italiaanse kruiden. Even op 200 graden hetelucht een kwartiertje de oven in en genieten maar! Ik had nog zoveel pizzadeeg over, daar besloot ik van de mini pizzatjes van te bakken. Alvast voor Kerst, ik heb ze ingevroren. Ideaal en erg lekker. 

pizzadeeg

Zondag 09-12-18:
Fusilli met zelfgemaakte tapenade. Zo lekker en super simpel om te maken. Dit was weer veel te lang geleden. Ik hoop aankomende week weer heel veel recepten toe te voegen, en daar hoort deze fusilli met tapenade ook bij.